fbpx

Pretty Maids – Copenhell 2015

Foto: Morten Skovgaard
Scene: Helviti
Dato: Fredag den 19. juni 2015

Pretty Maids – Copenhell 2015
4 / 5 Reviewer
Rating4

Efter en lang regnfuld torsdag, havde Copenhell fået sig et mørkere nuance om fredagen. Skyerne lå stadig tæt over Copenhell, da de danske grand-old-men, Pretty Maids, gav koncert på Helviti scenen, fredag eftermiddag.

Pretty Maids var kommet som erstatning i stedet for amerikanske Black Stone Cherry. Black Stone Cherry havde været involveret i en mindre trafikulykke da deres tourbus var kørt ind i en tankstation i Dublin – ingen er dog kommet noget til. Publikummet hos Copenhell virkede dog ikke synderligt nedslået over at misse Black Stone Cherry, og få Pretty Maids som erstatning. Publikumstallet var dog ikke særlig højt – kun front-pitten var fyldt, imens små plamager af mennesker sad på den grønne græshøj længere bagved.

Koncerten skulle dog vise sig at tage et stykke tid om at komme ordentlig i gang. Trods en ihærdig indsats fra Pretty Maids side, og en klar veloplagt energi fra hvert medlem, tog det publikummet et stykke tid før at endelig komme i gang. Frontman Ronne Atkins prøvede ihærdigt igennem hele koncerten at få publikum med til at feste. Om end det var at få dem til at synge hvad han sang, hoppe eller kaste djævlehorn.

Vi skulle dog først hele 5 sange ind i deres set før publikummet begyndte for alvor at røre sig. Det hjalp især da Pretty Maids spillede en ganske kort cover af Pink Floyds “Another Brick in the Wall”. Det var ellers en skam, eftersom finske Folk-metal band, Ensiferum havde fået gang i de fleste gæsters danse- og hoppe fødder. 

Pretty Maids koncert gav dog et nostalgisk potpourri af alt godt fra 80’ernes rock og metal tid. Det viste sig især under eftermiddagens tre sidste numre, hvor hele seansen synes at gå op i en højere enhed. Pretty Maids havde fået spillet solen frem, publikumstallet var pludselig steget eksponentielt, og de små plamager af gæster på bakken var begyndt at synge og klappe med på Ronnie Atkins kommando. “Little Drops of Heaven” efterfulgt af “Back to Back” faldt i god jord hos publikummet, og det var under disse to numre, efterfulgt af “Future Wells” hvor Pretty Maids kom helt udover scenen kanten, og gav Copenhells gæster deres ‘Red Hot and Heavy’ metal.

Kenneth Tygesen
kennethtygesen@bandsoftomorrow.com