fbpx

Red Fang – Copenhell 2015

Foto: Morten Skovgaard
Scene: Hades
Dato: Fredag den 19. juni 2015 kl. 23.00

Red Fang – Copenhell 2015
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Klokken havde ramt 23. Solen havde næsten lagt sig over Refshaleøen og det gamle B&W værk, da det amerikanske stoner-rockband, Red Fang, indtog Hades scenen, som aftenens sidste.

Publikum havde lige været over og circle- og moshe til de tyske legender fra Kreator. Det var derfor lidt et antiklimaks at komme til Red Fang koncert, eftersom ens energi niveau var så højt som det nu kunne komme. Denne anmelder overhørte da også flere publikummer snakke indbyrdes om at det var lidt af en omvæltning at gå fra Kreator til Red Fang.

Det tog derfor Red Fang de første 3 sange af deres koncert, før at publikum begyndte at komme ind i deres groove – og hele 20 minutter før at hele koncerten føles at gå op i en højere enhed.
En dunst af Christianistiske propertioner bredte sig, og røgskyer stod op fra publikummet som var der små bomber der blev tændt.
Hele seancen skulle vise sig at stoner-rock ikke behøver at være stenet. Red Fangs skæve tonearter, deres distortede guitarer og deres langsomme tunge riffs skabte en stenet groove fest hos publikummet. Hel fra scenekanten til græshøjen bagved.

Deres lyd henførte ens tanker tilbage på den gamle Black Sabbath lyd tilsat med en lille snært af sludge. De tunge larmende guitar-riffs blandet med de fandenivoldske bass-riffs gik direkte ind hos publikum. De lange afsyrede soloer og outroer gav hvert publikum muligheden for at drømme (eller stene) sig væk til et mørkt og psykedelisk sted. Lyssammensætningen igennem hele koncerten forstærkede kun disse muligheder. Med nattehimlen over publikum, og kolde farver flyvende fra scenen ud i den tomme nat skabte de perfekte rammer for en psykedelisk stenet aften.

Havde Red Fang dog haft et andet band til at spille før dem, så publikum var mere indstillet til at se en stoner-koncert, havde de med lethed kunne score topkarakterer. Havde det ikke været for at det tog lidt over 20 minutter før koncerten føltes som noget specielt, ville Red Fang (personligt) været på toppen af bedste koncerter fredag aften.

Kenneth Tygesen
kennethtygesen@bandsoftomorrow.com