fbpx

Peter Kure (De Underjordiske): Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Jacob Hansen

Vi har talt med forsangeren Peter Kure fra De Underjordiske, om hvilke sange han kan lytte til igen og igen.
Psychrock-bandet De Underjordiske havde et godt år i 2015 med deres imponerende debutalbum Ind I Flammerne og adskillige anmelderroste koncerter. Og det ser ikke ud til, at 2016 bliver ringere for de psykedeliske herrer.
De blev for nyligt offentliggjort blandt de første 11 navne på SPOT og har netop udgivet en moderne udgave af Gnags “Vilde Kaniner”, som er mere en anbefalelsesværdig – se den her. Vi er fans her på redaktionen, og du finder dem derfor også blandt de nominerede til “Årets Danske Navn” til vores award show, som løber stablen den 13. februar. Se resten af de nominerede her, og husk at afgiv din stemme for prisen er 100% publikumsbestemt. Du kan købe billetter til showet her.
Disse tre sange hører Peter Kure på repeat:

Boogarins – “Avalanche”

“Jeg købte det nye album med Boogarins efter at have set dem spille på Huset i slutningen af sidste år. Det var en af de bedste koncerter, jeg så sidste år, og har haft pladen liggende på min pladespiller i lange perioder uden at sætte en anden på. Bandet er fra Brasilien og spiller psykedelia/tropicalia med portugisiske tekster”.

The Love Coffin – “Black Shut Eyes”

“Black Shut Eyes er nok det nummer, jeg har hørt mest i hele 2015. Det nummer er intet mindre end perfekt, synes jeg, og bliver imponeret over det hver gang, jeg hører det. Det leger på grænsen mellem det voldsomme og det blide. Det er propfyldt med fede referencer, og små fine detaljer der gør, at det bliver ved med at være fedt at høre det igen og igen”.

Holy Motors – “Stay The Night”

“Holy Motors fra Estland så jeg for første gang på Tallinn Music Week i 2014, hvor de spillede i en nedlagt fabrik kl 2.30 om natten. Det er repeterende og har en western stemning over sig, der passer perfekt til at køre ud af de ex-sovjetiske landeveje gennem det golde estiske markland. Det rummer både håb og håbløshed, men først og fremmest en fed vibe og en speciel ro over sig”.

Sofie Odgaard
sofieodgaard@bandsoftomorrow.com