fbpx

16 navne du skal holde øje med i 2016

Foto: phlake/PR

Vi kommer her med et bud på nogle navne – både danske og internationale – som det er værd at holde et skarpt øje med i det kommende år.

phlake (DK)

Producer Jonathan Elkær og sanger Mads Bo udgør til sammen duoen phlake, som blander hiphoppens beats med super sprød R’n’B – en kombi som de selv kalder ‘Rhytm&Balls’. Du kender dem måske fra singlen “Pregnant”, som var P3’s Uundgåelige i september. De spillede deres første rigtige koncert på Ideal Bar, som blev udsolgt flere uger i forvejen, i november, og billetterne til ekstrakoncerten i starten af januar blev også revet væk. Nu er de booket til Store VEGA den 29. oktober – på trods af at de stadig kun har udgivet to singler. Men mon ikke, at der kommer en EP eller et album i løbet af året? De spiller forresten også på Smukfest.

Katie Keller (DK)

21-årige Katie Keller har sunget og skrevet sange fra en meget ung alder, og begyndte som 16-årig at arbejde sammen med produceren Amir Ghomi. Der skulle dog lige gå nogle år, før Katie var klar til at dedikere sig helt til musikken. I november udgav hun debutsinglen “Eller ik”, hvor hun får selskab af ingen ringere end Bai-D fra Suspekt, og den gik direkte ind som Ugens Uundgåelige på P3. Katie spillede sin første koncert til årets VEGAs Udvalgte, og er ved at lægge sidste hånd på en EP, så vi kommer til at høre meget mere til hende i 2016.

Emilie Ramirez (DK)

“Emilie Ramirez er måske spinkel af udseende, men hendes stemme er kraftfuld og intens, og der er et kæmpe potentiale i det unge soul stjerneskud.” Sådan skrev vores skribent, da vi allerede i starten af 2014 havde øjne – og ører – på Emilie Ramirez. Hun havde på daværende tidpunkt udgivet en EP på Soundcloud og været support for Barbara Moleko, men siden har der været lidt stille fra den unge sangerinde. Indtil nu. I slutningen af januar smed 21-årige Ramirez EP’en Grandma Said på gaden, og det er et dystert og kontrastfyldt univers med referencer til det katolske Sydeuropa og inspiration fra store personligheder som Frida Kahlo, Quentin Tarantino, Billie Holiday og Gabriel Garcia Marquez.

HOOHA (DK)

Regelløs urban. Sådan beskriver de fire gutter i HOOHA deres lyd, som trækker tråde til både southern rap og neo-soul. Gruppen består af rapperne Victor og Sean D., produceren Frederik, som i øvrigt er konservatorieuddannet pianist, og den trommespillende producer Jacob, som har en forkærlighed for dubstep. Debutsinglen “Hoodie & Sneaks”, som kom på gaden i august, kan med garanti sætte gang dansegulvet på enhver club, men drengene har for nylig sluppet en live-session til det endnu ikke udgivne track “Skyskraber”, som viser en langt mere nedtonet og følelsesladet side. Noget tyder på, at HOOHA ikke blot er endnu et anonymt skud på den danske rapstamme, og vi glæder os til at høre mere fra dem.

Velvet Volume (DK)

Rocktrioen har haft et rimelig vildt 2015 med en række anmelderroste festivalkoncerter og optrædener til blandt andet Kronprinsparrets Priser og P6 BEAT Rocker Koncerthuset. Trods deres unge alder har tvillingerne Noa og Naomi (18) og deres lillesøster Nataja (16) imponeret med deres stilsikre live-performances, som emmer af rock’n’roll-attitude og selvsikkerhed. De udgav to singler, “I Think I Need You” og “Runnin’ Wild”, i august, og har netop smidt to til; “Here Comes The Man” og “Honey”. Hvornår der kommer en plade fra pigerne, er der ikke meldt noget ud om, men det ser ud til, at der bliver fuld fart på 2016 lige meget hvad. Headliner-koncert i Pumpehuset den 25. marts, NorthSide Festival og Smukfest er blot en håndfuld af de jobs, som er smidt i kalenderen indtil videre.

Velvet Volume er også nomineret til ‘Årets Rock Navn‘ og ‘Årets Danske Navn‘ til Bands of Tomorrow Music Awards. Læs mere her.

Chinah (DK)

Hvis du ikke allerede har hørt om Chinah, så kan det kun gå for langsomt. Trioens minimalistiske univers mixer elektropop med sprøde R’n’B elementer og Fine Glindvads smukke og sårbare – men aldrig usikre – vokal kryber ind under huden på lytteren. Bandet dukkede op lidt ud af det blå i foråret 2015 og udgav tre singler i løbet af året. Den 11. februar udkommer debut EP’en Once The Lights Are On, og det er bestemt ikke det eneste, der er i vente for Chinah i 2016. Udlandet har nemlig også fået øjenene op for deres skandinaviske minimalisme, og bandet er blandt andet booket til den store showcase-festival by:Larm i Oslo i starten af marts.

Chinah er også nomineret til prisen ‘Årets Pop Navn‘ til Bands of Tomorrow Music Awards. Læs mere her.

Bibi Bourelly (DE/US)

21-årige Bibi Bourelly har rødder i både Haiti og Marokko, blev født i Berlin og er nu bosat i Los Angeles. Hun har været med til at skrive Rihannas “Bitch Better Have My Money” og har også samarbejdet med blandt andre Usher og Lil Wayne. Og ja, hun er altså kun 21. Hun smed singlerne “Ego” og “Riot” på gaden sidste år, og specielt på sidstnævnte er der en tydelig singer-songwriter-nerve, men den hæse vokal giver en kærkommen kant. Vi venter i spænding på mere fra stortalentet og krydser fingre for et album i løbet af året.

Sabina Ddumba (SE)

Sverige har allerede givet os én R’n’B/soul-dronning, nemlig Seinabo Sey, men Sabina Ddumba er mere end klar til at følge i hendes fodspor. Det var helt tilbage i 2014, at hun udgav førstesinglen “Scarred For Life”, som har solgt platin i Sverige, men du kender hende højst sandsynligt fra opfølgeren “Effortless”. Den 21-årige sangerinde modtog for nylig prisen ‘Årets Nye Navn’ (Årets Nykomling) til det svenske P3 Guld, har en debut EP på vej og så gæster hun Danmark den 26. marts, hvor hun giver koncert i Lille VEGA.

Parson James (US)

Navnet Parson James siger dig muligvis ikke noget, men det gør Kygo nummeret “Stole The Show” højst sandsynligt – og Parson James er stemmen bag. Det fik ham signet på det store amerikanske pladeselskab RCA Records, som huser navne som SIA, Justin Timberlake, Kings of Leon og Wolf Alice. Singer-songwriteren fra South Carolina slog sine tidlige musikalske folder i et kirkekor, og det skinner igennem på singlen “Temple”, som kom på gaden i efteråret. Vi krydser fingre for, at der kommer mere gospel-pop fra amerikaneren, gerne i form af et album, i løbet året.

Aurora (NO)

Den norske singer-songwriter AURORA har skrevet sange i godt og vel halvdelen af hendes blot 19-årige liv. Hun laver mørk og eksperimenterende popmusik med dybde. Debut EP’en Running with the Wolves modtog stor anerkendelse, da den kom på gaden i maj 2015, og den 11. marts udgiver hun sit første fuldlængde album, All My Demons Greeting Me As A Friend. Hun spiller i Lille VEGA i slutningen af april, og er også på plakaten til Roskilde Festival.

Jarryd James (AUS)

Australske Jarryd James bevæger sig i spændingsfeltet mellem klassiske singer-songwritere som Hozier og James Bay og mere elektronisk og producer-orienterede navne som Jack Garratt og Chet Faker. Du kender ham måske fra “Do You Remember”, som både har været at finde på vores ‘Ugens Uimodståelige’-playliste og fik en del opmærksomhed på P3 sidste år. Den 31-årige sanger udgav i septemer en selvbetitlet debut EP, som byder på både døsig R’n’B-lyd, tunge beats og groovy rytmer, og efterlader lytteren med en hungren efter mere. Måske vi er heldige at få det i løbet af 2016

Jarryd James er nomineret til ‘Årets Internationale Udgivelse‘ til Bands of Tomorrow Music Awards. Læs mere her.

Blossoms (UK)

De har fem gutter var egentlig igang med hver deres musikalske projekter, men fandt så sammen i bandet Blossoms i 2013. Siden har de brugt tonsvis af timer på at øve, skrive og udvikle deres lyd, som bliver beskrevet som ‘psych-pop med en snert af 60’erne’. Inspirationskilderne tæller så forskellige navn som The Beatles, Arctic Monkeys, ABBA og Oasis, og det kommer klart til udtryk i deres lyd, som både har hang til 80’er keys og rockede riffs. Kvintetten udgav EP’erne Charlemagne og Blown Rose i 2015, og har fået masser af kærlighed med på vejen af radioværterne Annie Mac, Huw Stephens og Phil Taggart fra prominente BBC Radio 1.

NAO (UK)

Denne britiske sangerinde laver beskidt R’n’B-pop med tråde til 80’ernes funk. Du har muligvis hørt nummeret “Bad Blood” på P3 og måske var du så heldig at opleve hende, da hun gæstede Musik i Lejet sidste år. Hun udgav EP’en So Good i 2014 og fulgte op med February 15 i, ja, februar sidste år, så vi krydser fingre for et fuldlængde album i år. Og så ville en festivaloptræden i det danske, da heller ikke være af vejen.

Læs også vores anmeldelse af NAO på Musik i Lejet 2015 her.

HONNE (UK)

Forestil dig et James Blake-inspireret elektronisk univers tilsat honningdyppet soul a la Frank Ocean, tilbagelænede R’n’B-rytmer og radiostemmer, og så har du en nogenlunde idé om lyden af HONNEs debutsingle “Warm On A Cold Night”. Den kom ud helt tilbage i 2014, samme år som duoen blev dannet, og siden er det blevet til et par EP’er. Men nu skulle der endelig være et album på vej fra de to briter, James (producer) og Andy (sanger og producer). Og skulle vi så ikke lige se at få dem booket til en dansk festival til sommer?

Troye Sivan (AUS)

Multitalentet Troye Sivan er både sanger, skuespiller og Youtuber. Allerede som 13-årig, i 2008, udgav han en EP, og fem år senere blev han signet på Universal Music Australia. Udover at være et kæmpe musikalsk talent, er han også forbillede for de knapt fire millioner, der følger hans Youtube kanal. Her afslørede han som 15-årig, at han er homoseksuel. Den ærlighed har han taget med på det længe ventede debutalbum Blue Neighbourhood, som kom på gaden i december 2015. Til maj spiller han en udsolgt koncert i Store VEGA, og han er bestemt en kunstner, som du skal holde et vågent øje på, hvis du er til catchy, forførende og følelsesladet, men aldrig sukkersød, pop.

Raleigh Ritchie (UK)

Det er muligvis ikke musikken, du kender Jacob Anderson, aka Raleigh Ritchie, fra. Han er nemlig også skuespiller og giver den pt. som Grey Worm i Game of Thrones. Men derudover laver han altså også musik, og det udformer sig i et lækkert, kantet R’n’B-pop univers. Han udgav en gratis EP, The Middle Child, i 2013 og fulgte op med endnu én, Black & Blue, i 2014. Der skulle være kommet et debutalbum samme år, men det skete ikke. Nu er der dog gang i musikkarrieren igen, og debutalbummet You’re A Man Now, Boy udkommer den 26. februar.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com