fbpx

Chinah – Once The Lights Are On

Foto: PR
Udgivelsesdato: 11. februar 2016
Label: No3

Stjernerne taler næsten for sig selv, men vores anmelder har alligevel sat ord på, hvorfor glæden for den nye EP fra Chinah er så stor. Læs med her.

Chinah – Once The Lights Are On
5 / 5 Reviewer
Rating5

Det skulle ikke engang nå at blive forår før EP’en Once The Lights Are On, hvad der stensikkert ender med at blive et af 2016’s helt store danske popudgivelser, ramte gaden. Det er den københavnske trio Chinahs første udgivelse, men på trods af dette er træfsikkerheden for sangenes hitpotentiale næsten helt urimelig.

Chinah stammer fra Nørrebro, og den kolde, nordiske urbanstemning er da også tydelig at spore dybt nede i trioens elektroniske poprødder. Chinah tager aldrig for alvor brug af de store og festglade armbevægelser, der normalt gør sig gældende i meget moderne pop, men holder derimod et solidt jerngreb om deres stærkeste våben; kølig, til tider minimalistisk og altid velproduceret lyd samt forsanger Fine Glindvads smukke og inderlige vokal.

Once The Lights Are On rummer i alt seks numre og præcis lige så mange hits. Der er ingen dalen i den abnormt høje kvalitet fra åbningsnummeret “We Go Back” skydes i gang. Derimod formår Chinah flere gange undervejs at løfte niveauet endnu et lille hak.

Det er svært at skulle udpege enkelte momenter fra EP’en, der skulle være synderligt bedre end de øvrige, men på “Away From Me” og “Minds” lykkes det alligevel at skabe et helt særligt musisk univers der, udover at tryllebinde lytteren fuldstændigt, bliver hængende dybt plantet i ens tanker i dagevis.

Vi er ikke længere henne end midten af februar, men skulle der på et så tidligt tidspunkt alligevel gættes på, hvad dansk pop anno 2016 kommer til at blive husket for, vil Chinah langt fra blot være et skud i tågen.

Tags:
Theis Jehl
theisjehl@bandsoftomorrow.com