fbpx

Lau Pedersen (Fribytterdrømme): Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Peter Troest

Har du fået dine psykedeliske briller på? Ellers så find dem frem, for vi har talt lidt med forsangeren fra Fribytterdrømme, om hvilke sange han kan lytte til igen og igen.
Det dansksprogede, psych rock band Fribytterdrømme udgav i 2015 deres debutalbum Labyrintens Farver, og nu er de klar med en ny poetisk symbiose af materiale, som du kan opleve live, når de drager ud på tour i det danske land. Deres energiske og unikke koncerter høster ofte gode anmeldelser med hjem, og kan bestemt anbefales herfra. Men inden du skaffer dig en koncertbillet, så tag et lyt til en af de sange, som forsangeren Lau Pedersen selv er helt vild med. Disse sange hører Lau Pedersen på repeat:

“Breathe” – Pink Floyd, The Dark Side of the Moon, 1973

“I kombination med lydkollagen “Speak To Me” er “Breathe” en af de bedste albumåbnere jeg nogensinde har hørt. I det hele taget er The Dark Side of the Moon et album, jeg ofte hører og en af mine yndlingsplader. Det skal høres i fuld længde og gerne på LP, da de ydende overgange mellem sangene egner sig dårligt til vores tids streamingtjenester. En god tommelfingerregel er: Du skal ikke tage syre for at høre Pink Floyd – du skal høre Pink Floyd for at tage syre. Jeg har haft mange gode oplevelser med The Dark Side of the Moon og specielt “Breathe”.”

“Slip Inside This House” – Primal Scream, Screamadelica, 1991

“Igen en plade jeg ofte hører og en af mine absolut yndlingsplader. Pladen er en tour de force af sampling, musikalske og lyriske referencer og kopering. Det smukke er bare at Primal Scream, efter min mening, fremstår originale på trods af at de umaskeret låner fra højre og venstre. Jeg kunne have fremhævet sange som “Loaded” og “Movin’ On Up”, der er fest-klassikere i min omgangskreds, men jeg bliver altid overvældet af “Slip Inside This House”, sangens beat, komposition og instrumentering.”

“Feel So Sad (Rhapsodies)” – Spiritualized, The Complete Works, Vol 1,2003

“Vist nok originalt udgivet i 1991 som single. “Feel So Sad” optræder også på Spacemen 3’s sidste udgivelse Recurring, 1991, men det er Jason Pierce 13 minutter lange (Rhapsodies) udgave jeg altid vender tilbage til. Det forener spiritualitet, symfonisk orkestration, space rock, gospel og simplicitet på bedste vis. På The Complete Works, Vol 1 optræder nummeret i flere forskellige udgaver lige efter hinanden, der giver et trance-moment centreret omkring det samme simple melodistykke. Det er sgu smukt!”

Oplev syrerockerne her:
01/04 – Harders, Svendborg
07/04 – Stakladen, Aarhus (Dobbeltkoncert med Papir)
16/04 – Von Hatten, Randers
23/04 – Stars, Vordingborg (Dobbeltkoncert med De Underjordiske)
07/05 – Lille Vega, København
12/05 – Posten, Odense (Dobbeltkoncert med De Underjordiske)

Sofie Odgaard
sofieodgaard@bandsoftomorrow.com