fbpx

10 hurtige til… Max Jury

Foto: PR

Bliv klogere på den amerikanske singer/songwriter, der på lørdag lægger vejen forbi Idal Bar i København.
Max Jury fra Des Moines, Iowa, blev opdaget efter udgivelsen af førstesinglen “Christian Eyes” fra 2012 og har efterfølgende spillet support for kunstnere som Lana Del Rey, Rufus Wainwright og Jack Savoretti. Han har dog også selv turneret som headliner, hvilket for et par år siden for første gang ledte ham til Ideal Bar. VEGA kalder selv det unge talent for en “Singer/Songwriter med sørgmodige sange og inderlig vokal“, og det kan ikke siges meget bedre.
Sangeren har ramt en helt speciel melankolsk nerve, der sender lytteren på en tidsrejse tilbage til dengang, at forbilleder som Gram Parsons, Bob Dylan og Paul Simon skrev deres første kapitler af musikhistorien. Vi glæder os mægtigt til juni, hvor Jurys selvbetitlede debutalbum udkommer, men inden da kan du nu lære kunstneren lidt bedre at kende:

Tre ord, der beskriver min musik, er…


Sjælfuld, ærlig og uprætentiøs.

Jeg begyndte at lave musik fordi…


– Jeg havde brug for en måde at udtrykke mig selv på! Og jeg fandt ud af, at musik var en spændende og helende måde.

Jeg får inspiration fra…


– Alt jeg kan! Film, bøger, andet musik…. Men mest af alt fra verden omkring mig. Mine glæde og mine kampe. Og mine venners glæder og kampe.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har spillet var…


– St. Pancras Old Church i London for to år siden. Akustikken var så smuk. Og alle var engagerede og respektfulde. Man kunne høre en nål falde. Det fik mig til at føle, at det var der, jeg hørte til.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har set, var…


– Jeg så bandet low spille på en kirkegård. Publikum sad blandt gravstenene. Det var smukt – men også lidt morbidt.

Hvis jeg ikke var musiker, var jeg…


– En hårdkogt L.A.-detektiv – som en karakter fra Raymond Chandler film noir. Jeg ved ikke, hvorfor det appelerer så meget til mig, men det gør det.

Mit yndlings act lige nu er…


– Parquet Courts. Jeg elsker deres attitude. Og deres sange bliver bare bedre og bedre. “Berlin Got Blurry” er en skat.

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…


– At jeg har en stærk melodi, interessante akkordrundgange og lyrics, som betyder noget for mig. Det er svært for mig at indspille en sang, hvis jeg ikke føler, at jeg rent faktisk har oplevet det, jeg synger om.

Når folk lytter til min musik, skal de…


– Forhåbentligt føle et eller andet! Og forhåbentligt kan de til en vis grad relatere til mine sange og føle sig mindre alene med deres problemer.

Mit debutalbum bliver…


– Udgivet den 3. juni på Spotify, iTunes, you name it!!

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com