fbpx

Whitney slipper endnu en solrig single

Foto: Sandy Kim

Til sommer har du mulighed for at opleve Chicago-bandet Whitney, når de den 1. juli indtager Pavilion på Roskilde. Vi glæder os til, at duoen spiller solen frem med den nye single “No Matter Where We Go” fra deres kommende debutplade.

Whitney har med singleudgivelserne “No Woman” og “Golden Days” efterhånden skabt sig et overordentligt godt ry på den blomstrende surfpop/indierock scene, hvor nærmest hver tone øger længslen efter at vinke farvel til hverdagen for en stund og bare cruise langs den amerikanske vestkyst. Gruppen, der den 3. juni udgiver debutalbummet Light Upon the Lake, er dannet af guitarist Max Kakacek (tidligere Smith Westerns) og den syngende trommeslager Julien Ehrlich (tidligere Unknown Mortal Orchestra).

Selvom det kunne lyde som om, at musikken er skrevet med en drink i hånden på en strand ved Big Sur i Californien, så er den faktisk opstået over en række tidlige og dovne morgener i makkerparrets lille lejlighed under en af de koldeste vintre i Chicagos historie. Duoen skrev musikken i fællesskab og sendte deres guitar og tekstnoter videre til hinanden med lyrik om deres break-ups og breakdowns. Hver fungerede de som hinandens hårdeste kritiker, og til sidst opstod karakteren Whitney:

We were both writing as this one character, and whenever we were stuck, we’d ask, ‘What would Whitney do in this situation?’ We personified the band name into this person, and that helped a lot. We wrote the record as though one person were playing everything. We purposefully didn’t add a lot of parts and didn’t bother making everything perfect, because the character we had in mind wouldn’t do that, siger Kakacek.

Dog er associationerne til Californien ikke helt ved siden af, for her endte duoen faktisk med det nye materiale, som de indspillede med deres gamle ven, Foxygen-frontmand Jonathan Rado.

Hør endnu et af resultaterne på “No Matter Where We Go”:

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com