fbpx

ANCHOR 2016 – Og vinderen er…

Foto: Fredrik Skogkvist

I anledning af den årlige Hamborg-festival Reeperbahn, der netop er endt, løb prisuddelingen ANCHOR Award for første gang af stablen til et stort show lørdag aften. Prisen blev givet til det mest lovende talent på den internationale musikscene.

Reeperbahn Festival har siden 2006 haft til formål at præsentere tidens mest spændende nye artister gennem en række showcases spredt rundt omkring Hamburgs famøse St. Pauli-kvarter. Lig festivaler som SPOT, The Great Escape i Brighton og by:Larm i Olso, byder festivalen også på et stort konferenceprogram, der sætter aktuelle problemstillinger og emner i branchen under loop.

Senest har festivalen så lanceret prisuddelingen ANCHOR Award – Reeperbahn Festival Internaitonal Music Award, og prisen har til formål at hjælpe de nominerede igang med deres internationale karriere. De otte deltagere var henholdsvist Albin Lee Meldau (SE), Conner Youngblood (US), Woman (DE), Holly Macve (UK), Konni Kass (FRO), Olivia Sebastianelli (UK), Parcels (AUS) og Shame (UK), og alle skulle de i løbet af de fire festivaldage spille sig ind i hjerterne hos publikum, branchefolk og juryen. En jury der i år bestod af Ray Cokes (MTV), James Minor (SXSW Music Festival), Anna Ternheim(sangerinde), Emiliana Torrini (sangerinde og producer), Y’Akoto (sangerinde) og ikke mindst den legendariske producer Tony Visconti (bl.a. David Bowie og T. Rex)

Læs også  Den danske støjrock-trio The Entrepreneurs teaser debutalbum med ny slagkraftig single

Og vinderen er… Albin lee Meldau

Den svenske musiker har en stemme, der kan blæse de fleste over styr. I en række år rejste sangeren Europa rundt for at spille på gader og stræder, til bryllupper, til begravelser og alt derimellem. Tilbage i maj udgav han sin debut-EP Lovers, der indebærer helt eminente sange som “Darling”, “Let Me Go” og debutsinglen “Lou Lou”, der skød det hele igang for den soulfulde sanger. Albin Lee Meldau har i år gæstet Danmark til både SPOT Festival og VEGA’s New Crush, hvor vi overgav os fuldstændigt til sangerens tryllebindende vokal, medrivende melodier og forrygende performance, hvilket du kan læse om her.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 34

Det legendariske jurymedlem Tony Visconti var også tydeligt imponeret over Meldaus showcase, og om juryens beslutning sagde han:

Det primære kriterie, jeg kiggede efter, var originalitet. Jeg synes, at han (Meldua, red.) er anderledes og meget forfriskende. Han kan noget, man ikke hører særlig ofte. Jeg ville elske at høre, hvem hans inspirationskilder er, for han sådan en karakter. En ener. Han har karisma og utilregnelighed, og jeg vil helt sikkert følge ham fra nu af.

Læs også  Dansk premiere: Turboweekend-medlem debuterer med singlen “The End” under soloprojektet Mr. Koifish

Det var ligeledes en glad og taknemmelig Albin Lee Meldau, der trådte på scenen for at modtage den allerførste ANCHOR Award nogensinde. Hver dag tjekker han sine streams på Spotify, og dem er der lige nu cirka 12 millioner af. Der er omkring ni millioner indbyggere i Sverige, og det sætter tingene i perspektiv, fortalte han stolt.

Vi fangede Albin Lee Meldau til en snak under Great Escape Festival i maj måned, og er du ligesom Tony Visconti nysgerrig på den svenske sanger, så kan du lære ham meget bedre at kende i interviewet her.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com