fbpx

Reeperbahn lancerer prisfest: Her er de nominerede til ANCHOR 2016

Foto: Albin Lee Meldau // Nina Ivanov

Festivalen kårer det mest lovende talent på den internationale musikscene ved et awardshow i Hamburg den 24. september.

Siden 2006 har Reeperbahn Festival i Hamburg været en vigtig platform for ny musik og upcoming artister. Ligesom SPOT Festival i Aarhus, by:Larm i Oslo og The Great Escape i Brighton byder festivalen både på en lang række showcases inden for et bredt spænd af musikalske genrer og en konferencedel, som sætter fokus på aktuelle emner i branchen.

Som en ekstra hyldest til det musikalske vækstlag har festivalen nu stablet prisfesten ANCHOR Award på benene. Prisen er tænkt som et internationalt kvalitetsstempel, som kan guide fans og branchefolk i jagten på den bedste musik, og som kan hjælpe de nominerede med at kickstarte deres internationale karriere. De otte nominerede kommer fra seks forskellige lande og hver af dem får under festivalen chancen for at overbevise publikum, jury og eventuelle fremtidige samarbejdspartnere om deres musikalske værd.

De nominerede er:

Albin Lee Meldau (SE): Første gang du hører Albin Lee Meldau, vil du nok kigge lidt mistroisk, når du får at vide, at manden ikke er sydstatsamerikaner, men svensker. Den 28-årige sanger har ikke bare en soulfuld og hjerteskærende vokal, men også en dybt imponerende indlevelse i musikken – hvilket man blandt andet kunne opleve til VEGA’s New Crush tidligere i år.

Læs også  Dansk premiere: Turboweekend-medlem debuterer med singlen “The End” under soloprojektet Mr. Koifish

Conner Youngblood (USA): Et eller andet sted i spændingsfeltet mellem Benjamin Francis Leftwich, Bon Iver og Chet Faker finder man Conner Youngblood. Den 24-årige amerikaner har udviklet et sjældent mix af pop, folk og indie i countrymusikkens højborg Nashville, som har sat ham på det musikalske landkort i både hjemlandet og Europa.

Holly Macve (UK): Den unge Yorkshire-sangerinde Holly Macve dukkede op ud af det blå for et par år siden, og det der især fangede folks opmærksomhed var hendes Rufus Wainwright-lignende vokal. Det har blandt andet fået hende signet på det hippe, britiske label Bella Union og skaffet hende supportjobs for John Grant.

Konni Kass (DK/FRO): Konni Kass er fra Færøerne, men bor i øjeblikket i København, og måske du var så heldig at opleve hende på SPOT Festival tidligere på året. Hun laver catchy, soul- og jazz-prægede melodier spundet ind i et elektronisk univers og til november udgiver hun sit debutalbum.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 34

Søger: internationale booking-agenter (ekskl. GSA & Danmark), et agentur til udgivelse og synkronisering.

Olivia Sebastianelli (UK): Blot 23-årige Olivia Sebastianelli laver episke pop-rocksange, som har poetisk dybde og tekster med et politisk præg. Den unge brite blev allerede som 17-årig signet på Sony RCA, men halvandet år senere trak hun stikket, fordi hun ikke kunne lide den retning, de prøvede at hive hende i.

Ovenstående nominerede søger de rigtige partnere og pladeselskaber verden over, navnlig Europa og Amerika, åben for licensaftaler eller verdensomspændende aftale med det rette pladeselskab.

Parcels (AUS): Fjerlette funkguitarer og solfyldte melodier, der giver dig lyst at groove med en cocktail i hånden, tæerne i vandkanten og shades på din solbrændte næse. Det er, hvad du får fra kvintetten fra det australske surferparadis Byron Bay, og hvad der nok skal give dem et internationalt gennembrud.

Parcels søger agent i UK og USA.

Shame (UK): Britiske Shame bliver allerede sammenlignet med Iggy and the Stooges for deres energiske, proto-punk-inspirerede shows, og deres fanbase er vokset støt, siden de blev dannet i 2014. Kvintetten spiller i øjeblikket masser af hypede koncerter på mindre venues i og omkring London, og har efterhånden også fået en del opmærksomhed fra BBC Radios værter, som alle mener, at det her er et band, man skal holde øje med.

Læs også  NORDISKE HITS // UGE 34

Shame søger: Album i Europa, Amerika og Asien, promotere i enkelte europæiske områder og festivaler i hele verden.

Woman (DE): De tre gutter bag Woman kommer fra Kølns klubscene, et af Tysklands mest velrenommerede elektronika-miljøer. De blander cool minimalisme og frodig soul til et funky mix, der ikke kan undgå at sætte gang i dine dansefødder.

Woman øger international live-agent (uden for GSA) og management (uden for GSA).

I juryen sidder den legendariske David Bowie-producer Tony Visconti, MTV-legenden Ray Cokes, det islandske popvidunder Emilia Torrini, den svenske singer-songwriter Anna Ternheim, den Paris-baserede soul og blues diva Y’akoto og James Minor, som er chef for musikprogrammet på anderkendte SXSW Festival i Texas.

Reeperbahn Festival finder sted i Hamburg den 21.-24. september 2016. ANCHOR Award 2016 uddeles den 24. september på St. Pauli Theater.

Tanja Brinks Toubro
tanjabtoubro@gmail.com