fbpx

Bag om ANCHOR Awards 2016

Foto: Nina Zimmermann

Er du nysgerrig på konceptet ANCHOR Awards, der blev afholdt for første gang under dette års Reeperbahn Festival, så har du nu mulighed for at komme bag om showet i “ANCHOR 2016 – The Documentary”.

Reeperbahn, der hvert år afholdes i og omkring Hamborgs “kult-kvarter” St. Pauli, er kendt for at være en festival, der stiller skarpt på tidens helt nye tendenser og aktuelle navne, hvad angår den internationale musikscene. Udover at der afholdes en lang række showcase-koncerter, så omfatter festivalen også en bred vifte af konferencer og seminarer, der tiltrækker en strøm af musikbranche-aktører fra hele verden. For at tilføre endnu et lag til fejringen af den internationale musikscene, løb den såkaldte ANCHOR Award af stablen, for første gang nogensinde. En aften der stod i talentets tegn, hvor otte nominerede artister konkurrerede om titlen som det bedste nye internationale navn.

Læs også  Hak Baker har udgivet soundtracket til alle dine kommende lille-fredage

Årets nominerede var den australske funk-pop-kvintet Parcels, den svenske soulfulde popsanger Albin Lee Meldau, alt.pop-musikeren Conner Youngblood fra USA, de britiske sangerinder Holly Macve og Olivia Sebastianelli, den færøske, elektroniske jazz- og soulprægede sangerinde Konni Kass, indie/electronica-gruppen Woman fra Tyskland samt den britiske punkgruppe Shame.

Til at træffe den svære beslutning om, hvori det største talent lå, havde ANCHOR udnævnt en jury, der skulle se de nomineredes showcases og, på baggrund af disse, udnævne en vinder. Årets jury bestod af den legendariske David Bowie og T.Rex-producer Tony Visconti, den islandske popsangerinde Emilia Torrini, MTV-legenden Ray Cokes, soul- og bluessangerinden Y’akoto, den svenske singer-songwriter Anna Ternheim og James Minor, der er chef for musikprogrammet på den Texas-baserede SXSW Festival.

Læs også  Det danske producer-par FIJI er ude med elektronisk banger

Det primære kriterie, jeg kiggede efter, var originalitet. Jeg synes, at han (Meldua, red.) er anderledes og meget forfriskende. Han kan noget, man ikke hører særlig ofte. Jeg ville elske at høre, hvem hans inspirationskilder er, for han sådan en karakter. En ener. Han har karisma og utilregnelighed, og jeg vil helt sikkert følge ham fra nu af,” lød ordene fra legenden Tony Visconti, da prisen lørdag den 24. september gik til svenske Albin Lee Meldau.

Læs også  Den danske støjrock-trio The Entrepreneurs teaser debutalbum med ny slagkraftig single

Du kan læse meget mere om ANCHOR 2016 her og vinderen, Albin Lee Meldau, via dette link.

Ellers er der ikke meget mere at sige, end læn dig tilbage og nyd den 45 minutter lange dokumentar, der tager dig med bag om Reeperbahns spritnye prisfest.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com