fbpx

17 navne du skal holde øje med i 2017

Foto: The Japanese House / PR

Det er så dejligt at tænke på, hvor meget ny musik, der venter os i 2017. Traditionen tro peger vi på, hvem vi mener, du skal holde et ekstra vågent øje med i de kommende mange måneder. Sidste år inkluderede vores liste over 16 navne du skal holde øje med i 2016 blandt andet kunstnere som Phlake, Velvet Volume, Chinah, Blossoms, Troye Sivan og Raleigh Ritchie. Dem er det jo gået meget godt for i det forgange år, og vi satser stærkt på, at nedenstående 17 navne vil få et lignende godt år i 2017.

Collider


Dette danske undergrundsband har ikke fået meget opmærksomhed, sandsynligvis grundet deres fravær fra både Facebook og Spotify. Indtil videre har Collider kun udgivet to sange, men de skulle eftersigende være i gang med deres fuldlængde debutplade. Har man færdes på den københavnske undergrundsscene, er man måske stødt på gruppen, der har brugt en stor del af 2016 på at spille koncerter. Deres musik er kaotisk, opløftende, og leder tankerne hen på 90’ernes indierock uden at virke som ren efterligning. Vi synes, du skal have dine antenner ude efter denne gruppe.

Lowly (DK)


Den danske kvintet Lowly er svær at genrebestemme. Deres instrumentering minder om den typiske rockbesætning, men tilsat en god mængde elektronik, og deres sange er opfindsomme, smukke og drømmende. Selvom Lowly allerede har haft et rimeligt godt år, tror vi, at 2017 for alvor vil stå i kvintettens tegn. Gruppen er signet på det britiske pladeselskab Bella Union, og deres debutalbum Heba lander den 10. februar, hvor de spiller til 60 Minutes-Festivalen med Copenhagen Phil. Den koncert kan du læse meget mere om her.

Eerie Glue (DK)


Den danske psychrock er tilsyneladende ikke til at stoppe. Bands som De Underjordiske, The Wands og Emma Acs har herhjemme været med til at give den udsyrede genre nyt liv. Der er ingen grund til at tro, at 2017 ikke også skulle byde på mere af samme skuffe, og et af de nyeste skud på stammen er Eerie Glue, der i år har udgivet deres debut-EP Horror, og spillet koncerter sammen med Turquoise Sun. 2017 kunne sagtens være året, hvor det bredere publikum får øjnene op for gruppens skæve rocklyd.

Stanaj (US)


Det var et rent tilfælde, at vi fik zappet hen på The Tonight Show med Jimmy Fallon en doven aften i oktober, men det gjorde vi, og det var perfekt! Til slut i showet gik den 22-årige sanger Stanaj nemlig på scenen og gav en helt igennem forrygende optræden med det suveræne popnummer “Ain’t Love Strange”. Stanaj er vokset op i New York med sine forældre, der er immigreret fra Albanien, og han har sunget stort set lige siden, han kunne tale. Den ekstremt talentfulde sanger er allerede godt igang med at indtage den store vide verden, og vi er ret sikre på, at Danmark i 2017 også bliver Stanajificeret. Det ville ikke gøre os noget. Overhovedet.

Ella Mai (UK)


Ella Mai er en ung, 22-årig R’n’B-sangerinde fra London. Den kendte DJ, DJ Mustard, opdagede Mais store talent på instagram, hvorefter han signede hende til sit label 10 Summers. Det har ført til udgivelsen af den stærke EP TIME samt et samarbejde med den anerkendte rapper TyDolla$ign. Mais tekster handler blandt andet om, hvor hurtigt ting kan ændre sig i et ellers godt forhold. Potentialet er der, og vi venter i spænding på at høre meget mere i 2017.

 

6LACK (US)


Vi er ikke sikre på, at navnet 6LACK (udtales black) siger dig noget som helst, men vi er ret sikre på, at det kommer til det i løbet af 2017. Bag det lidt specielle kunstnernavn gemmer sig den 24-årige R’n’B-kunstner Ricardo Valdez Valentine. 6Lack udgav i juni 2016 sin single “PRBLMS”, som i november blev efterfulgt af det helt igennem gennemførte debutalbum FREE 6LACK. 6lack er on fire, og det skal nok tage fart for den amerikanske musiker.

The Japanese House (UK)


Amber Bain har med sit projekt The Japanese House fået bred anerkendelse gennem 2016, hvor sangerinden blandt andet har udgivet EP’en Swim Against The Tide og turneret med The 1975. Herhjemme hører vi ikke meget til den unge London-baserede sangerinde, som blandt andet har udtalt i et interview, at hendes musik lyder som en “trist lille hundehvalp, der lytter til Beyoncé for at muntre sig selv op”. Vi er ret sikre på, at 2017 kommer til at lyde af The Japanese House’ svævende og atmosfæriske (hundehvalpe)lydbillede – også herhjemme. Du kan desuden opleve The Japanese House den 26. april i Lille VEGA.

Declan McKenna (UK)


Han spiller lækker, legesyg og ligefrem indiepop, han har vundet Glastonbury Festivals Emerging Talent konkurrence, han har signet med Columbia Records, han skriver politisk motiverede tekster om alt lige fra hård kritik af FIFA til unges seksualitet og nå ja… så er han kun lige fyldt 18. Britiske Declan McKenna er virkelig værd at holde et vågent øje med, og faktisk falder alt så perfekt sammen, at han den 16. februar varmer op for et andet af vores yndlings britiske navne, Blossoms, når de gæster Lille VEGA.

Maggie Rogers (US)


Meget er blevet sagt og skrevet om fænomenet Maggie Rogers i 2016, og hendes simple, folkede R’n’B er efterhånden blevet eksponeret til en voksende fanbase. Eventyret om Rogers er dog først lige begyndt, og den amerikanske sangerinde er klar med sin debut-EP, Now That The Light Is Fading, den 17. februar, og kommer herefter blandt andet forbi Jimmy Fallons Tonight Show. Her i norden besøger Rogers indtil videre DR Koncerthuset og By:Larm i marts, men vi håber på, at hun også kigger forbi en dansk festival eller to til sommer.

The Aces (US)


De fire teenagepiger fra Utah der tilsammen udgør The Aces, står foran et stort år 2017. Deres solbeskinnede og dansable poprock førte dem i efteråret til en pladekontrakt med Red Bull Records, og detbutsinglen “Stuck” er allerede blevet streamet over en million gange på Spotify. Forvent en debutudgivelse, der muligvis kunne ende med at blive soundtracket til dansegulvet, cykelturene og sommeren i 2017.

Dave (UK)


2016 har på mange måder stået i grime-rappens tegn, og der er ikke meget, der tyder på, at grime bevægelsen har toppet endnu. Med i slipstrømmen fra blandt andet Skepta, Stormzy og Giggs’ succes i 2016, følger nu den blot 18-årige Dave med. Rapperen fra Sydlondon har imponeret mange med sin debut-EP Six Paths, og er blandt andet blevet remixet af Drake. Vi glæder os til mere!

serpentwithfeet (US)


Bag det specielle kunstnernavn serpentwithfeet, finder du sangeren Josiah Wise fra Baltimore, Maryland. Wise har fundet en helt unik opskrift på den fineste blanding af klassiske genrer som funk, R’n’B, gospel og neo-soul, men har også erfaring som blandt andet jazz-sanger. I 2016 udgav Wise den meget anmelderroste debut-EP blisters, som er blevet til i samarbejde med Björk-produceren The Haxan Cloak, og som har skaffet ham en, synes vi, meget velfortjent plads på denne liste. Vi krydser fingre for i år at kunne opleve serpentwithfeet på dansk grund.

Toothless (UK)


Navnet Toothless siger dig højst sandsynligt ikke det fjerneste. Det gør navnet Ed Nash nok heller ikke, men måske der ringer en klokke ved bandet Bombay Bicycle Club, der sidste år annoncerede, at de ville gå hver til sit. Bassisten Ed Nash er den 27. januar klar med sit debutalbum The Pace of the Passing. Navnet Toothless stammer fra en Raymond Pettibon tegning af en tiger, der bider hovedet af en dreng med teksten “Even toothless, she can still bite off a boy’s head.” Forestillingen om at noget, selv uden tænder, stadig kan bide fangede Nash’ opmærksomhed med tanken om, at der sjældent forventes meget af et sideprojekt – især ikke fra bassisten. Vi synes nu, at alt tegner meget godt for Nash, og vi glæder os til at debutalbummet lander den 27. januar.

Conner Youngblood (US)


Det er ret svært lige at placere den amerikanske multiinstrumentalist og sanger Conner Youngblood. Han spiller sådan absurd mange instrumenter, inklusivt klarinet, harpe og banjo, er derudover også virkelig god til at skate, og så blander han genrer som folk, indie og pop i sit afdæmpede musikalske projekt. Trods Youngbloods mange sider er hans musikalske univers på sin vis ret simpelt, men utroligt smukt. Er du vild med Bon Iver, rammer du nok ikke helt ved siden af ved at give Conner Youngblood et lyt. Du må dog ikke forvente, at det bliver det samme, for Youngblood er helt sin egen, og det er lige præcis derfor, at du skal holde et vågent øje med ham i fremtiden.

Jake Isaac (UK)


Der er strømmet så sindssygt meget fed musik ud af Sydlondon de seneste år, og det lader ikke til at stoppe foreløbigt. Det er jo kun godt, for det har givet os endnu en musiker at falde i svime over – nemlig indiepop-singer/songwriteren Jake Isaac (ikke af forveksle med landsfællen Jamie Isaac, som du desuden også bør tjekke ud). Jake Isaac har en meget karakteristisk, dyb og varm vokal, som akkompagneres perfekt af hans lette guitarspil og folk-inspirerede melodier. Vi synes egentligt bare, at du skal tjekke Isaac ud lige nu, og så kan du glæde dig til, at han den 14. maj bringer sin meget lovende musik til Lille VEGA. Det gør vi i hvert fald.

Cosmo Pyke (UK)


Ja, så er vi endt i Sydlondon igen, og denne gang hos model, skater og multiinstrumentalist Cosmo Pyke. Hans lo-fi-musik er som en sommervarm og doven dag med vennerne og består i et forførende mix af både jazz, blues, neo-soul og hiphop. Du går ikke galt i byen med Cosmo Pyke, hvis du i forvejen har kastet din kærlighed over den anden Sydlondon-baserede kunstner King Krule, og vi er spændte på at se, hvad 2017 vil bringe den unge kunstner.

Klangstof (NL/NO)


Født ud af den norske vildmark er Radiohead-inspirerede Koen, eller Klangstof, som han kalder sig, så småt ved at gøre sit indtog på den internationale alternative musikscene. Og med god berettigelse, for Klangstof har ramt plet med en på én gang både knivskarp, tung og utroligt fin, skandinavisk lyd. Efter at have uploadet singlen “Hostage” til Soundcloud blev Koen kontaktet af det L.A.-baserede pladeselskab Mind of a Genius, som han efterfølgende skrev kontrakt med. Vi er ret sikre på, at det kun er begyndelsen for Klangstof, og vi glæder os som små børn til al den gode Klangstof-klang vi har i vente i fremtiden.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com