fbpx

Fem portugisiske navne du skal kende til

Foto: Throes + The Shine // PR

Det er blevet tid til, at den hollandske musikbranchefestival Eurosonic Noorderslag igen løber af stablen. Årets fokusland er Portugal, og det er i den anledning, at vi er dykket ned i, hvad der rører sig på den portugisiske musikscene lige nu.

Throes + The Shine

Throes + The Shine er den, på papiret, usandsynlige fusion mellem det portuguisiske rockband Throes og bandet The Shine fra Angola, der spiller den afrobeat-lignende genre kuduro (ja, det er den fra “Danza Kuduro”). Tilsammen har de skabt genren “rockuduru” der, udover at have lagt navn til deres debutalbum fra 2014, bringer en stor portion vitalitet og energi på programmet til Eurosonic. Gruppen, der spiller for anden gang på festivalen, er kendt for deres livlige liveshows, hvor både tempo og livsglæde er skruet i top.

Marvel Lima

Omgivet af de smukke Alentejo-sletter ligger den historiske, portugisiske by Beja, og ud af den kommer kvintetten Marvel Lima, som er ved at gøre sit indtog på den portugisiske alternative musikscene. Deres lyd er ganske international, og vi vil hermed slå et slag for, at Marvel Limas psykedeliske rockmusik og varme vokalharmonier også spredes til resten af Europa. Det ville være fortjent. Gruppen slap deres selvbetitlede debutalbum i oktober, og du kan nyde leadsinglen “Fever” lige her:

Capitão Fausto

Med en del flere albums og streams i bagagen, samt en signing med Sony Music Portugal, har vi Capitão Fausto, der for alvor har slået deres navn fast som et af de bedste bands i den portugisiske undergrund. Lissabon-kvintetten finder blandt andet inspiration i navne som Arctic Monkeys og Tame Impala, men har fundet deres helt egen portugisisksprogede nøgle til en psykedelisk lyd, der på det seneste album Capitão Fausto Têm os Dias Contados også har fået tilsat en god portion solskinsbefængte popelementer.

You Can’t Win, Charlie Brown

Gruppen med det spøjse navn blev dannet i 2009 og udgav året efter deres selvbetitlede EP, som høstede flotte roser af den portugisiske presse. You Can’t Win, Charlie Brown har efterfølgende udgivet albummet Chromatic (2011), Diffraction/Refraction (2014) og senest Marrow, som udkom sidste år. Gruppen fra Lissabon har både grebet om den elektroniske genre og den klassiske indiepop, og vi kan varmt anbefale dig at give nummeret “Be My World” så vel som “Pro Procrastinator” et lyt:

Noiserv

Hvis man ser bort fra halv-tåkrummende sangtitler á la “Today Is the Same as Yesterday, but Yesterday Is Not Today”, gemmer der sig i den Lissabon-baserede Noiservs minimalistiske univers et kunstnerisk hjerte, der brænder for musik. Det er manden David Santos, der står bag. Udover at skrive tekster og musik til projektet, både indspiller, udgiver og filmer han også sine egne musikvideoer. På den Eurosonic-aktuelle kunstners seneste plade er Santos gået over til et mere rent, klaverbårent udtryk med elementer hentet fra den klassiske musik. Det bliver dog aldrig prætentiøst og bevæger sig heller ikke væk fra den lettilgængelige stil, han normaltvis bringer til bordet.

Eurosonic Noorderslag finder i år sted fra den 11. til den 14. januar og foregår i den hollandske by Groningen. Af danske artister er blandt andet Chinah, Communions, Palace Winter og Irah på programmet.

Er du varm på flere internationale anbefalinger, så har du her fem spanske, islandske, tyske, brasilianske og hele 17 norske anbefalinger.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com