fbpx

School of X: Tre numre jeg hører på repeat

Foto: Dennis Morton

Vi har spurgt VEGAs Udvalgte-aktuelle School of X, hvilke tre sange, han lytter mest til i øjeblikket.
Bag navnet School of X finder du danske Rasmus Littauer. Han er en garvet musiker og producer, og har blandt andet MØ og Soleima på listen over samarbejdspartnere. I 2016 lancerede Rasmus sit soloprojekt School of X, og allerede med den første singleudgivelse “Las Vegas” fik han en del velfortjent opmærksomhed. Lyden er lækker og drømmende og flyder ubesværet sammen med det melankolske tekstunivers.
Vi er meget spændte på at se, hvad fremtiden bringer for School of X, som fredag er en af de optrædende til VEGAS Udvalgte. Derfor har vi spurgt Rasmus, hvilke tre numre, der strømmer ud gennem hans højtalere for tiden.

The xx – “On Hold”

“Jeg må sige, jeg har en alvorlig svaghed for The xx. Det er et længeventet album (I See You, 2017, red.), og jeg er allerede ret begejstret for det. Denne her sang er indtil videre højdepunket. Det er en ekstremt fin produktion og meget smuk tekst.”

Young Thug – “Wyclef Jean”

“Jeg troede faktisk, jeg var færdig med Young Thug. Men altså der er et eller andet over det her nummer, der er nyt, synes jeg. Det kan være, det er den dér reggae-vibe og elguitar, der gør et eller andet. Derudover er arrangementet bare sådan rimelig køligt. Det er ikke ret omkvædsbaseret, og der er ikke nogen vibe af popform, som ellers godt kan dominere moderne hiphop lidt.”

Warpaint – “New Song”

“Helt vildt flot sang. Og altså jeg har simpelthen været med Warpaint fra starten, og de skuffer mig absolut ikke på det her nye album. Det er dunkelt som sædvanligt, men de har helt klart fornyet sig. Dermed ikke sagt, at jeg kan lide det, fordi de har fornyet sig. Jeg synes, de skriver skide gode sange. Jeg hører det for stemningen, sound’en og de gode sange.”

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com