fbpx

Blue Foundation: Tre numre vi hører på repeat

Foto: PR

Vi har spurgt den anmelderroste popduo, Blue Foundation, hvilke tre sange, de lytter mest til i øjeblikket.
Duoen Blue Foundation har en lang karriere bag sig med hele ni studieindspillede albums i bagagen siden debuten i 2000. Nu er de aktuelle med albummet Blood Moon, som udkom i september 2016. Albummet er en fortælling om kærlighed og stofmisbrug og prominente musikere som Jonas Bjerre, forsanger i Mew, og Mars Kozelek fra Sun Kil, optræder som gæster. I foråret drager Tobias Wilner og Bo Rande, som er mændende bag, på turné, hvor de blandt andet gæster Paris og Kiev. Men også herhjemme kan du opleve den elektroniske popduo i både Herning, Kolding, Esbjerg, Aarhus, Odense og København.
I den forbindelse har vi spurgt Blue Foundation, hvilke tre numre, de lytter mest til i øjeblikket, for at få et glimt af, hvad der inspirerer dem. Den ene halvdel, Tobias Wilner, svarer:

Lorn – “Conduit” (Vessel)

“Lorn er en del af den amerikanske elektroniske ‘beat-scene’ omkring Flying Lotus’ label Brainfeeder. Jeg har fulgt ham de seneste par år. Det er et super flot og kontrastfuldt nummer, som jeg har spillet som DJ det sidste års tid.”

Samuel Barber – “Adagio for String, op.11”

“Et mesterværk, jeg vender tilbage til. Det er et uprætentiøst og direkte værk, som vækker en dyb sorg i dem, som hører det.”

Shigeto – “Pulse” (Intermission)

“Igen en amerikansk elektronisk kunstner, som jeg synes er super spændende. Bare fantastisk! Han udgiver sin musik på Ghostly International. Han går nye veje på sit sidste album, som tydeligt er inspireret af afro-beats. Man kan også høre hans tidlige Mouse on Mars-inspiration.”

Du kan opleve Blue Foundation i april, med opvarmningsbandet Thousand Years, på de følgende datoer:
6. april på Godset, Kolding
7. april på Fermaten, Herning
8. april i DR Koncerthuset, Studie 2, København
12. april på Tobakken, Esbjerg
13. april på Voxhall, Aarhus
14. april på Posten, Odense

Anne Lærke Rasmussen
annelaerke@bandsoftomorrow.com