fbpx

Noga Erez – Off The Radar

Foto: PR
Udgivelsesdato: Fredag den 2. juni 2017
Label: City Slang

Den Israelske sangerinde og multiinstrumentalist, Noga Erez, præsenterer politiseret og hårdtslående elektronisk debutalbum.

Noga Erez – Off The Radar
5 / 5 Reviewer
Rating5

Efter fire single-udgivelser er Roskilde Festival-aktuelle Noga Erez, i samarbejde med sin partner og co-producer, Ori Rousso, klar med debutalbummet Off The Radar. Med kompromisløs attitude og elektronisk troldmandsskab giver Erez et indblik i sin konfliktfyldte opvækst i Israels største by Tel Aviv, hvor hun balancerer mellem vreden i konflikten og ønsket om at drømme sig væk i musikken.

Vreden bliver til et oprør, og dette oprør kommer stærkest frem i albummets første single, “Dance While You Shoot”, hvor et tungt beat lægger grunden for Erez’ mekaniske tale-rap rettet mod den Israelske regering: “I won’t miss you, wont diss you for killing my people / Taking my money, wasting my chances for sanity“. Herudover viser nummeret også Erez’ inspiration og kreative brug af genrer som auto-tune-rap og trap-musik.

Selvom pladen overvejende er domineret af tung bas og hurtige hi-hat-slag, så spænder Erez’ musikalitet langt videre end det, hvilket høres på de mere melodiske og drømmende numre som “Worth None” og “Junior”, hvor Erez’ evner for sangskrivning virkelig kommer frem og viser en inderlighed i musikken.

I mine øjne er det netop denne kombination af god sangskrivning med kant og et utroligt detaljeret og velproduceret lydbillede, der skaber Noga Erez’ unikke udtryk. Herudover kommer jeg helt oppe at køre over den enorme kreativitet og eksperimentering med lyde, der gennemsyrer hele pladen. Det hører jeg for eksempel i den rytmeløse hvirvelvinds-hi-hat i begyndelsen af “Toy” eller i de mange forvrængende effekter og harmoniseringer over Erez’ vokal. Det mærkes også tydeligt i de korte a capella interludes som “Instruction” og “A Hit Is A Hit”, at der er kælet for detaljen, og for at pladen skal stå som et helstøbt produkt.

Udover Israel og eskapisme, kredser Off The Radar om emner som bekræftelse gennem sociale medier i det mere poppede titelnummer, “Off The Radar”, og kampen som kvinde i et mandsdomineret land med “Pity”, hvor nummerets hook, “Skinny cat in a dog’s land”, bliver symbolet for dette.

Med de samfundskritiske emner, knivskarpe beats og en stålsat attitude formår Nora Erez altså, for mig, at skabe et helstøbt og alsidigt debutalbum med Off The Radar, der ikke mindst giver mig lyst til at skyde og danse, som kun god musik kan gøre det.

Noga Erez spiller på årets Roskilde Festival fredag nat klokken 01:45 på Gloria-scenen.

Nicklas Krarup Larsen
info@bandsoftomorrow.com