fbpx

Roskilde Festival 2017: Disse koncerter skal du se i opvarmningsdagene

Foto: Silvester // PR

Roskilde Festival er lige om hjørnet, og vi guider til musikprogrammet i ugerne op til, så du kan planlægge lige præcis, hvilke koncerter, du skal nå at se. I denne omgang sætter vi fokus på koncerterne i opvarmningsdagene og har udvalgt en håndfuld spændende kunstnere, du skal opleve på scenerne i campingområdet. Du finder vores playliste med opvarmningsdagenes fedeste musik i bunden af artiklen.

Søndag den 25. juni

AyOwA, kl. 16.30 på Countdown

Den elektroniske duo AyOwA har gjort sig særligt bemærket på den danske musikscene med debutsinglen “Sommer” fra 2016, der kom i rotation hos P6 Beat. Det er de erfarne musikere Hannah Schneider og Nicolai Kornerup, som gemmer sig bag det originale navn. Tidligere på året udgav de det dansksprogede minialbum Eremit, og så har de blandt andet haft stor medvind i England, hvor Huffington Post har skrevet “Danish Never Sounded So Sexy”. Sexet dansk lyd – det er bestemt noget, vi skal have en bid af på dette års Roskilde Festival.

Barselona, kl. 15.30 på Rising

Barselona er en dansk duo, der består af efterskolevennerne Rud og Rasmus, som for nyligt har udgivet deres første officielle single “Pige og Dreng”.  Med et rastløst, ungt og ærligt univers skaber de to drenge vaskeægte “Barca-pop”, og det har skaffet dem en plads på dette års Roskilde-plakat, en plads som Ugens Kanon på Karrierekanonen og en plads på Breaking Sound-listen for 2017. Det går stærkt fremad for duoen, der også netop har annonceret en række koncerter til efteråret. Det er kun ét år siden, at projektet kom til verden, og der bliver allerede spået om store ting i fremtiden for Barselona. Duoen har netop været Ugens Upcoming her hos os, og du kan læse vores interview her.

School of X, kl. 23.00 på Rising

Bag navnet School of X gemmer sig den talentfulde musiker Rasmus Littauer, som er etableret i branchen som blandt andet MØ’s trommeslager. I juni udgav han sin første officielle single, “Words”, som tidligere har skabt stor opmærksomhed herhjemme og i udlandet, da den blev udgivet på Soundcloud. Han er bestemt et navn, man skal holde øje med herhjemme og ud fra hans fremragende koncert på dette års SPOT Festival, kan vi kun forestille os, at koncerten på Roskildes Rising-scene bliver et must see. Om SPOT-koncerten skrev Chefredaktør Nikoline Skaarup blandt andet: “Selvom School of X, i min optik, har en meget moderne lyd, der matcher nogle af de generelle tendenser, jeg synes, man ser på den danske, alternative popscene for tiden, så tæller School of X nok som mit største “originalitetsfix” på festivalen. Jeg har ret svært ved at beskrive, hvad det præcist er ved musikken, der gør, at det ikke lyder som noget andet, men det synes jeg egnetligt er ret genialt.” Læs vores store interview med den fremadstormende kunstner lige her.

Mandag den 26. juni

Franske Piger, kl. 14.00 på Rising

Fynske Franske Piger laver fængende indiepop-ballader. Bag navnet gemmer sig i virkeligheden fem fyre, som kender hinanden på kryds og tværs via folkeskole og gymnasie: Søren, Jacob, Jesper og to gange Peter. Franske Piger har indtil videre udgivet én single, “Bedringskys”, men det lover godt, så vi glæder os til at se Franske Piger på Rising-scenen for at se, hvad de for alvor har at byde på.

Ary (NO), kl. 16.30 på Countdown

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at nordmændene klarer det satans godt, når det kommer til talentfulde popsangerinder. Det har Ary siden 2016 været et godt eksempel på, og vi har været med hende, lige siden vores tidligere chefredaktør blev fortryllet af hende på by:Larm Festival 2016. Her kaldte hun Ary’s koncert for en “magtdemonstration i kreativ elektropop”, og skrev yderligere: “Den unge sangerinde stod aldrig stille på scenen, havde konstant et smil på læben, og hendes øjne funklede af spilleglæde.” Så vi ser ingen grund til, at du ikke skal befinde dig på Countdown klokken 16.30 den 26.

Læs vores Ugens Upcoming med Ary her.

Monti, kl. 18.00 på Countdown

MONTI er et fremadstormende hiphop-band fra den aarhusianske undergrund. Den seks mand store gruppe, med rapperen Sebastian Bang Monti i front, kommer alle fra det samme musikalske vækstlag i Aarhus, og deres mål er nu at udvide hiphop-kulturen i Danmark. MONTI leverer knivskarpt og lynhurtigt engelsksproget lyrik med inspiration fra navne som Rejjie Snow og Action Bronson. De har deres egen lyd og store ambitioner for projektet, hvilket har sikret dem koncerter på nogle af Danmarks største festivaler. Derfor forventer vi et brag af en koncert på Countdown-scenen – de må være i absolut topform.

The KutiMangoes, kl. 18.30 på Rising

The KutiMangoes lyder måske eksotisk, og det er musikken i den grad også, selvom bandet faktisk kommer fra København. Musikken er en glædesfuld fusion af afrobeat, soul og jazz, og den bliver spillet af erfarne musikere, som både har turneret i danmark, Tyskland, Kina og Korea. I 2014 udgav de deres debutalbum, Afro-Fire, som vandt titlen ‘Best World Music Album’ til Danish Music Awards. The KutiMangoes er en seksmandskonstellation, der består af tre messingblæsere, to trommeslagere og en pianist, så de kan med garanti fyre op for en dansefest foran Rising-scenen.

Skott (SE), kl. 19.30 på Countdown

Det synes at have været lidt stille på den svenske pop-front den seneste tid. Bevares, Zara Larsson og Tove Lo har da stået for globale landeplager, men efter at norske sangerinder som Sigrid, Astrid S, Dagny, Amanda Delara og Julie Bergan er stormet frem, er de mange svenske talenter trådt lidt i baggrunden. Det er Skott til gengæld ved at modbevise (og hey, det er jo heller ikke en konkurrence!), men med gennemført, alternativ folk-pop har Skott påkaldt sig opmærksomhed fra mange sider – inklusivt fra Lorde og Katy Perry. Gennem Chess Club Records (bl.a. og Hinds) har Skott givet os singler som “Wolf” og “Porcelain”, og det tegner rigtig lovende for hendes kommende debutalbum.

Pom Poko (NO), kl. 20.00 på Rising

Hvis du har brug for en portion god rock og “dont’-give-a-fuck”-attitude, så tag en tur forbi Rising Scenen, mandag klokken 20.00. Her kan du nemlig opleve norske Pom Poko fra Trondheim. De har ikke spillet sammen særligt længe, men har allerede fået deres navn og musik ud i mage kroge både nationalt og internationalt. Der er noget sjovt og uforudsigeligt over kvartetten. Ved siden af, at de altså fyrer deres fængende post-punk af, læser tre af medlemmerne til jazzmusikere, og så er de farverige nok til at kalde deres musik for “lyden af en fest med din nabo tilsat en seriøs mængde konfetti”. Vi oplevede gruppen på dette års The Great Escape Festival og kan varmt anbefale dig at gribe muligheden, når du alligevel er på Roskilde.

Tirsdag den 27. juni

Odd Couple (DE), kl. 17.00 på Rising

Der er ikke så meget tysk musik, vi normalt præsenteres for, så det handler om at gribe chancen, når man får muligheden for det. Odd Couple har påberåbt sig en del international opmærksomhed med deres, som de selv kalder det, ‘garage-rock-psych-kraut’. Gutterne Jascha Kreft og Tammo Dehn har kendt hinanden siden børnehaven og trods deres navn, passer komplimenterer de to hinanden perfekt, når de rammer øvelokalet. De to drenge er vokset op med en bred palette af musikalske indflydelser, som både tæller navne som Queens of the Stone Age, David Bowie, Flaming Lips, Beatles, Nick Cave og sågar hiphop. Odd Couples musik favner lige så bredt som deres inspirationskilder, så gå ikke glip af dette nye, spændende, tyske navn, når de gæster dyrskuepladsen i Roskilde.

Dør nr. 13, kl. 21.30 på Rising

Dør nr. 13 vandt i 2016 Danmark Radios prestigefyldte talentkonkurrence Karrierekanonen, og siden da er de stormet frem på den danske musikscene. Den 31. marts udkom bandets debut-EP Krigeren Uden Vaaben, som består af fem low-fi-rockede dansksprogede numre, produceret af bandet selv i samarbejde med frontfiguren i The Minds of 99, Niels Brandt. Vores anmelder skrev blandt andet: “[…]det må være en fest, at se bandet live, netop på grund af denne her energi og attitude, som numrene bærer. Desuden er jeg som regel fan af dansksprogede, velskrevede tekster, især når de synges af mænd, så på den front er DØR NR. 13 godt med.” Det er netop denne energi og attitude, som vi håber kommer til udtryk, når orkestret spiller koncert tirsdag aften på Rising-scenen. Desuden kan du måske synge med på radiohittet “E45”, som blandt andet er blevet spillet en del på P6 Beat.

Silvester, kl. 21.30 på Countdown

Nu skal der til gengæld tages et drastisk valg – den danske fremadstormende trio Silvester spiller nemlig lige oven i Dør nr. 13. Er du mere til drømmende psych-pop, så skal du tage hen til Countdown-scenen, hvor Silvester vil vise deres musikalske overskud og sans for detaljer. Vi var med, da de gav koncert på den norske musikbranchefestival for upcoming kunstnere, by:Larm, og vores anmelder skrev blandt andet: “Lyden fra scenen lægger sig lunt og lækkert omkring en, og man drømmer sig væk fra sneplagede Oslo, og hen til varme sommeraftener. Det kunne ikke passe bedre, at førstesinglen bærer titlen “Oceans”. Silvester skaber simpelthen et hav af lyd, som man villigt giver sig hen til.” Læs anmeldelsen her, og glæd dig til deres Roskilde-visit.

Spotifyplayliste til opvarmningsdagene

Her er vores playliste med alt det bedste, du kan opleve i opvarmingsdagene på Roskilde Festival. Følg playlisten, så du og din camp kan varme op til de fede koncerter allerede fra nu af!

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com