fbpx

Multikunstneren Benjamin Clementine udgiver ny, spacy single “Jupiter”

Foto: Craig McDean

Engelske Benjamin Clementine er efterhånden blevet en veletableret kunstner især på den britiske scene, hvor han er kendt for sin enorme og kreative musikalitet. Nu er han aktuel med den nye single “Jupiter”, som vi vil slå et slag for, at du også hører herhjemme.
“Ben is an alien with extra abilities“.
Sådan starter Benjamin Clementine‘s nyeste single “Jupiter”, som handler om en alien, der, da han skal tanke brændstof til sit rumskib, mellemlander i USA. Her ønsker han alle amerikanere lykke og frihed, og fortæller om, hvordan hans eget liv på Jupiter er blevet hårdere i den seneste tid.
Man fristes til at tro, at Clementines symbolik indeholder en skjult kritik af det nuværende amerikanske og vestlige samfund, og budskabet på Gorillaz-samarbejdet “Hallelujah Money” taget i betragtning, er det måske ikke en helt langt ude teori. Det skrev vi om tilbage i januar, hvor vi præsenterede fire numre, vi mente var essentielle for at forstå den bemærkelsesværdige og yderst interessante musiker.
Benjamin Clementine er både sangskriver, sanger, digter og musiker og synes at brillere i alt kreativt, han sætter sig for. Gennem en hård ungdom som hjemløs gademusiker i Paris blev hans talent udviklet og opdaget, og hans rejse mod international anerkendelse startede – blandt andet da han vandt den britiske Mercury Prize i 2015.
Clementines sangstil er blevet sammenlignet med store sangskrivere og performere som Leonard Cohen og Nina Simone, og med hans hidtidige udspil viser han efterhånden, at han stiler efter at blive et lige så anerkendt navn. “Jupiter” er spækket med spacy rum-referencer blandt andet i form af svævende kor og synth-lyde i off-pitch. Disse lyde giver i slutningen billeder af rumskibe på vej mod fjerne galakser.
Singlen kommer forud for udgivelsen af albummet I Tell a Fly, som er på gaden den 15. september.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com