fbpx

Tami Neilson – Tønder Festival 2017

Foto: Anni Hesselholt
Scene: Open Air
Dato: Fredag den 25. august 2017

Nancy Sinatra, Peggy Lee, Tina Turner, Amy Winehouse og nu Tami Neilson. Husk det navn, for der går nok ikke forfærdelig længe, før vi kommer til at høre meget mere fra hende i Danmark.

Tami Neilson – Tønder Festival 2017
5 / 5 Reviewer
Rating5

Canadiske Tami Neilson spillede op til dans denne solrige, men blæsende fredag eftermiddag. Det var hendes eneste festivalkoncert i Europa, og hvilken koncert det var. Udrustet med et ordentlig sæt lunger, en skrigende gul kjole og et af de mest nonchalante backing bands i længere tid, formåede Tami Neilson at blæse det ikkeeksisterende tag af på Open Air scenen.

Med sig havde hun flere af sine egne numre, såvel som en del covers. Heriblandt var der en mash-up af den originale gospel-sang “Must Be Jesus”, som Ray Charles i sin tidlige unge dage lavede om til “I’ve Got a Woman”. En af de få forskelle, der er på Ray Charles’ “I’ve Got a Woman” og “Must Be Jesus”, er teksten. På den måde kunne Tami Neilson lave et fantastisk mash-up med teksten: “She knows a womans place // is right there now in her home”, lavet om til ”she knows a womans place // is whereever she decides to go”. Stærkt. Morsomt og hel igennem perfekt performet.

Flere anmeldere har før mig lavet sammenligningen med, at hvad Amy Winehouse gjorde for R’n’B, gør Tami Neilson for root- og country-musik. Og det kan jeg kun være enig i. Tami Neilson er måske et af de bedste bud, der kan få gospel, soul og country ‘in’ i mainstreamen, som Amy Winehouse blandt andet gjorde med en genre som swing.

Tami Neilson emmede af glæde, da hun stod på scenen. Et blændede smil var altid synligt. Om end det var stille sange som “Lord Don’t Move that Mountain” (originalt et Mahalia Jackson nummer), eller “Loco Mama”, så var smilet altid fremme og noget så smittende.

Koncerten var perfekt varieret til en eftermiddagskoncert. En blanding af hurtige swing og country numre – som den nye “Stay out of my business” skabte ikke mindst en hofte-vrikkende koncert. Den selvsikkerhed og massive stage-perfomance, som Tami Neilson besidder, blandet med hendes udstrålende sexappeal skabte en tryllebindende tour-de-force af en koncert, som man kun kan se tilbage på med et lige så stort smil, som det Tami Neilson så ofte vidste frem.

Tags:
Kenneth Tygesen
kennethtygesen@bandsoftomorrow.com