fbpx

The Dustbowl Revival – Tønder Festival 2017

Foto: Bo Petersen
Scene: Telt 1
Dato: Torsdag den 24. august

Så blev det den 24. august, og Tønder Festival har nok engang åbnet op for sluserne til festivalspladsen. Festivalen startede for Bands of Tomorrow, da amerikanske The Dustbowl Revival spillede dagens åbningskoncert i Telt 1. En hyggelig, men ikke særlig mindeværdig koncert til fadølssegmentet.

The Dustbowl Revival – Tønder Festival 2017
3 / 5 Reviewer
Rating3

Det syv mands store orkester spillede sidste år en af Tønder Festivals mest mindeværdige koncerter. Hvor de i 2016 spillede en energisk koncert med mere fokus på big-band americana, fremfor soul, var det netop nu omvendt. Den opmærksomme læser havde måske set, at vi havde anbefalet The Dustbowl Revival i vores Tønder Festival guide, hvor vi netop havde skrevet om, hvor dygtige og fandenivoldske musikere, der er i The Dustbowl Revival. Det var derfor en skam, at bandet til dagens koncert havde valgt at fokusere mere på soul-elementerne i deres musik end på deres big-band americana.

Koncerten fungerede dog som en god ‘så er vi startet’-koncert. Man fik lyst til at drikke iskolde guiness og snakke med sine kammerater rundt om sig, frem for at give 100% fokus til selve koncerten. Derfor fungerede den mere som baggrundsmusik til en hyggelig stemning, end som en koncert, hvor man ikke må gå glip af hvert sekund. Forventninger er selvfølgelig et problem, som The Dustbowl Revival ikke har meget at kunne gøre ved. Ikke desto mindre havde det været at håbe, at de formåede at fange publikum, som de før har vidst, at de kan. Vi skulle ind til “Good … Woo Hoo”, før vi fik den energi, som koncerten ellers havde manglet.

Alligevel var det en hyggelig koncert. Og altså. Trækbasun kan gøre al musik godt. Det giver bare den sidste akustik til et band som The Dustbowl Revival, og når de energiske sange kommer på spil, er det også her, at trækbasunen virkelig får lov til at vise, hvorfor det ikke er et instrument, man bør lade falde i glemmebogen. Der var altså høje forventninger, og at de desværre ikke blev helt indfriet var lidt af en skuffelse. Vi kan dog håbe, at deres aftenskoncerter de kommende dage bliver bedre.

Kenneth Tygesen
kennethtygesen@bandsoftomorrow.com