fbpx

Emil Kruse – Lille VEGA

Foto: PR
Venue: Lille VEGA
Dato: Torsdag den 14. september 2017

Emil Kruse skruede op for energien på sin bløde og dansende r’n’b-rap og startede lillefredagsfest i Lille VEGA torsdag aften.

Emil Kruse – Lille VEGA
4 / 5 Reviewer
Rating4

I samarbejde med producer og rapper, Kå, og tidligere Julias Moon-musikere Oliver Kincaid på keys og Felix Ewert på trommer, fik Emil Kruse startet en fest torsdag aften i Lille VEGA, hvor især de altid energiske live-trommer fra Felix løftede energi-niveauet fra indspilningerne og banede vej for Kruses skarpe flow og melodiøse hooks.

Aftenens support blev også leveret af rapperen Kå, der med sine flows og melodier arbejder i samme low-key lydunivers som Kruse, og som, udover backingtracket, også havde taget sin live-trommeslager med, hvilket gav en god energi allerede fra de første hi-hat slag. Især med slut-hittet, “Være sådan her”, fik Kå varmet Lille VEGA godt op til en halv time efter at gå på scenen igen, nu med aftenens hovedperson og resten af bandet ved sin side.

Kruse lagde hårdt ud med numre som “Hva Det Er” og “Hver Dag”, som, med de tætte live- trommer og Kruses egen energiske optræden i sin orange oversize jakke, hurtigt satte bevægelse i den næsten fyldte koncertsal. Der blev koncerten igennem opfordret til fællessang- og klap, og Kruse virkede taknemmelig over energien fra publikum, selvom kommunikationsniveauet ikke nåede højere op end “Hva’ så, har I det godt?” og “vildt at se så mange her i VEGA”.

Midtvejs i koncerten hoppede Kå med på mikrofonen, både med kor og rapvers, og de to musiske partnere spillede fællenumrene “Ka’ Du Se” fra Kruses nyeste udgivelse, I Dine Blå, og “Alt For Længe” fra debut-EP’en.

Skiftene mellem rap og sang, Kå’s korstemmer og deres fælles linjer og melodier fungerede sindssygt godt – også live – og især nummeret “Alt For Længe” viste sig at være et af koncertens højdepunkter, selvom jeg ellers normalt synes, at det er en af de svageste numre fra debutindspilningen. Setlisten var bygget fint op, og tidslinjen strakte sig hele vejen fra ældre numre som “Under Huden På Mig” og helt frem til et splinternyt nummer, som eftersigende først blev færdigt sidste uge.

Så hvis man er Emil Kruse-fan, så vil man uden tvivl kunne glæde sig til det nye nummer, der både i lyd og tekst holder fast i Kruses nattelivsromantik med hooket: “Lad det bare være // Det er min fejl // Det’ så svært at miste dig”.

Lyden var generelt god, men backingtrack-vokalen overdøvede flere gange Kruse selv, og det var gennem hele koncerten nærmest umuligt at skille keys-lyden fra tracket, hvilket gjorde, at Oliver Kincaids rolle virkede en smule overflødig. Til gengæld stod Kruses syngende og rappende vokal knivskarpt i versene, som han leverede med stort overskud.

Det eneste tidspunkt, man kunne fornemme, at Lille VEGA er et mindre venue, var under de mere stille numre som “Hver Gang Du Er Nær” og titelnummeret fra den nye EP, “I Dine Blå”, for selvom Kruses lyrik stod skrapt, blev han og musikken alligevel overdøvet af snak fra publikum, hvilket var synd, fordi man derfor ikke fik det langsomt drømmende og nærmest trancerende udtryk med, som også er en vigtig del af Kruses musik.

Heldigvis sluttede Kruse og band koncerten af med et dansebrag på den nyeste single “En Som Dig” og med storhittet “Hvorhen”, som, med dansesynth-temaer, stortromme breakdown-stykker, lys og crashbækken en masse, hævede temperaturen i Lille VEGA. Det blev det perfekte soundtrack til derefter at gå, køre eller cykle ud i den kølige aftenluft gennem Københavns oplyste gader.

Tags:
Nicklas Krarup Larsen
info@bandsoftomorrow.com