fbpx

GUIDE: Disse 17 danske acts kan du opleve på Reeperbahn Festival 2017

Foto: IRAH // Jonas Fogh

Musikbranche-festivalen Reeperbahn giver hvert år en unik mulighed til alle de optrædende bands, for at skabe en større fanskare og vise deres værd for de deltagende branchefolk. Her er vores guide til årets danske navne.

Hvert år sætter Reeperbahn Festival særligt fokus på et helt bestemt land, og selvom det først næste år er Danmarks tur, er vi godt repræsenterede i år. Hele 17 danske navne er at finde på listen over optrædende kunstnere, og nedenunder kan du se vores guide til navnene, som du kan opleve i Hamborg næste weekend.

Dangers of the Sea

Dette band spiller en blanding af folk, indie og rock med poppede undertoner både i instrumentation og opbygning. Det er super dejligt at lytte til, og nogle af numrene skaber endda en form for countryvibe.

Dangers of the Sea består af fem danske drenge, men blev oprindeligt startet af forsanger Andreas Bay Estrup, hvis vokal indeholder et ganske følelsesladet udtryk. De har i år udgivet to singler (“You & I” og “Can You Here Me”) som forløbere for deres album-release den 20. oktober med pladen Our Place in History.

Danish String Quartet

Strygerkvarteten Danish String Quartet spiller nordisk klassisk folkemusik, og hvor er det bare dejligt og lækkert at lytte til. Flere af numrene danner på mange måder relationer til filmmusik, og man vil opleve, at der er mange stemninger indlejret i hukommelsen, som frembringes ved at lytte til denne strygerkvartet. De er derfor et lyt værd på denne festival.

Deres musik skaber i høj grad afveksling til det, vi ellers anbefaler på Reeperbahn, og man kan aldrig gå galt i byen med en strygerkvartet. Der er bare en helt særlig stemning i bandets sound, som man ikke bør gå glip af.

Farveblind

Denne duo består af aalborgenserne Jens Asger Lykkeboe Mouritzen og Magnus Pilgaard Grønnebæk, og under navnet Farveblind opererer de inden for et lydunivers domineret af IDM, techno, house og pop. På gruppens seneste single “Indima” får de hjælp fra Khaya N9, og nummeret byder virkelig på musik, du rigtig gerne vil danse til. Farveblind skal nok få fyret op under festen på årets festival. Læs interviewet med Farveblind her.

First Hate

First Hate er en elektronisk pop-duo, som består af Anton Falck på vokal og Joakim Norgaard som producer. First Hate har allerede opnået bred anerkendelse på den danske musikscene, og er nu klar til at overtage den tyske i form af Reeperbahn Festival. Derudover er de også det første danske act der er blevet nomineret til Festivalens prisfest Anchor Awards, som du kan læse en guide til her.

Get Your Gun

I 2008 begyndte brødrene Andreas Westmark og Simon Westmark at samarbejde med Søren Nørgaard om at lave musik, og under navnet Get Your Gun udgav de i 2014 debutalbummet The Worrying Kind. Der er netop en urolighed over det danske rockband. Grunge-elementer er fremtrædende i form af en kontinuerligt brummende og skrattende guitar, synet er sort, alvorligt, dystert. Er du til tung rock og skal du på Reeperbahn, så skriv Get Your Gun i kalenderen. Du kan læse vores anmeldelse af en tidligere koncert her.

IRAH

Lige fra udgivelsen af deres debutsingle “Into Dimensions” fra 2016 har IRAH skabt stor opmærksomhed på dem selv og deres triphop-lignende electro-pop. De udgav deres debutalbum, der også bar navnet Into Dimensions, i oktober sidste år, og albummet indeholder det ene gode nummer efter det andet af deres karakteristiske og storslåede popperler.

Irah består af Stine Grøn, Oliver Louis Brostrøm Laumann og Adi Zukanovic, og vi glæder os til at se hvad den dygtige, danske trio har at byde på.

Deres tredjesingle vakte stor begejstring hos os, og nedenunder kan du høre den nærmest spirituelle sang:

Læs også  Anerkendt electropop-kunstner SOPHIE gæster Danmark i efteråret

Jacob Bellens

Jacob Bellens er frontmanden med den karakteristiske stemme fra de danske grupper “I Got You On Tape” og “Murder”.

Jacob Bellens har udgivet tre soloalbums siden 2012, hvor han debutterede med Daisy Age. 

Hans egen musik fortsætter samme sorgfrie indie-rock stemning som hans tidligere grupper, og det er nemt at forstå hvorfor. Hans sange indeholder en smittende glæde, som spreder sig lige meget til krop og sjæl.

Hans seneste single er en disco-inspireret, sommerlig single som med garanti giver dig et smil på læberne.

Kill J

“You’re Good But I’m Better”.

Ja, de siger det selv. De er bare bedre.

Kill J er en Københavnsk duo bestående af Julie Aagaard & Lennart Rasmussen. Aagaard er ansigtet (og vokalen) udadtil, imens Rasmussen står for baggrunden, det vil sige det elektroniske lydbillede.

Deres musik emmer af nordisk minimalisme, meget i stil med CHINAH. Den er elektrobaseret og low-key, der er lækker vokal (med fede effekter) og et fængende omkvæd. I det hele taget skaber de et ret malende univers igennem deres mange synthesizers.

Long Line Down

Det danske band gjorde sig i 2014 bemærket med udgivelsen E.P, som selvfølgelig er en EP, og som indeholder countryrock med masser af el-spade. Vokalen er en smule forvrænget, hvilket giver et mere råt udtryk, men bandet benytter sig samtidig af mundharmonika som et bærende country-element.

Med E.P kommer man rigtig i landevejs-stemning. Det er meget lyriske og fortællende tekster, så man fornemmer som lytter, at hver eneste sang er en lille historie.

De nyere singler (fra 2015 og 2016) byder på langt mere forvrænget guitarlyd, så stilen får et mere rock’et udtryk. Dog er der stadig masser af country-undertoner.

Long Line Down kører en særprægen stil, som man ikke oplever hos andre danske artister, og de har virkelig en cool, oldschool sound.

Læs også  Hak Baker har udgivet soundtracket til alle dine kommende lille-fredage

Lydmor

Jenny Rossander går i musiske sammenhænge under navnet Lydmor. Den danske sangskriver og producer udgav sit debutalbum Y i 2015, og hun laver, hvad hun selv kalder for følelsesladet elektropop.

Hendes tekster er kærlighedsbetonede, og hun begår sig både i ballader og i upbeat ørehængere. Hendes musik er pop-fængende, hendes stemme er let og lys, og hendes koncert på årets Reeperbahn Festival bliver helt sikkert et besøg værd. Læs vores anmeldelse af koncerten på SPOT tidligere i år her.

M.I.L.K.

Danske Emil Wilk er manden bag kunstnernavnet M.I.L.K., og han demonstrerer på bedste vis sexet synth-pop med masser af finesse. Hans EP A Memory Of A Memory Of A Postcard indeholder både de helt laid-back og de mere up-beat poptracks. Fælles for numrene er Wilks bløde vokal kombineret med en cool og soul’et vibe, der giver én lysten til at rejse til syden og chille i solen.

Mattis

Danske Mattis er en ung musiker, der leder tankerne imod Rag’n’Bone Man og det mere tunge musik hos Bastille og Imagine Dragons. Hans single “Loverboy” er dyster og melankolsk, men med elementer af popproduktion. Verset bygger på akustisk guitar og et tungt beat, som så kombineres med et elektronisk baseret omkvæd. Mattis kalder det selv for “Viking-soul”.

“Loverboy” lægger op til, at man tager fordel af live-faktoren, hvor begge lydbilleder kan blive endnu mere signifikante. Der er bestemt lagt i kakkelovnen til en stærk sound på scenen.

Det er desuden ikke første gang, at han får en anbefaling af Bands of Tomorrow (Koncertanbefalinger uge 35), og vi har også skrevet en artikel om hans single, som kan læses her.

School of X

Når Rasmus Littauer ikke spiller trommer for navne som MØ og The Asteroids Galaxy Tour, driver han soloprojektet School of X, som laver solid elektropop. Selvom denne genre efterhånden er en gammel kending, tilføjes den alligevel nye elementer i hænderne på Littauer. Musikken er både melodisk, tænksom, til tider tung, og altid virkelig dygtigt skruet sammen.

School of X gav tidligere i år koncert på Roskilde Festival 2017, og her kan du læse vores anmeldelse.

Læs også  Den danske støjrock-trio The Entrepreneurs teaser debutalbum med ny slagkraftig single

Sigurvin Sigurdsson

Islændingen Sigurvin Sigurdsson med base i Aalborg har kun lavet musik i ganske kort tid, men har allerede spillet med flere internationale navne fra USA og Canada og danske kunstnere som The Blue Van og Johnny Madsen.

Hans syv mand store band har oprindelse fra både Danmark, Grønland og Caribien, og ligeledes har hans sange både danske og engelske navne.

Sigurvin og hans band spiller musik med elementer af sydstatsrock, western og folk og udgav i år deres selvbetitlede debut-EP.

The Chairman

Lucas Berner, bedre kendt som The Chairman, udkom med sit debutalbum 2064 i 2016, og har i 2017 udgivet tre nye singleudspil, som alle viser tegn på en lys fremtid for den nye kunstner. Hans musik indeholder mange forskellige genreelementer og på den måde holder han i høj grad sin elektroniske indie-rock i live.

Udover sit eget projekt har Lucas Berner desuden startet musikkollektivet Suburban Music Collective, som han har sammen med de tre andre bands Nurnbear, Alcabean og Eo’s Tribe.

The Devil’s Tiny Chains

Sangeren, guitaristen og sangskriveren Rune Dollerup Larsen står bag navnet The Devil’s Tiny Chains, som er et Aalborg-baseret soloprojekt. Rune skriver folk-rock med tydelige Western-elementer i sin musik.

The Devil’s Tiny Chains blev grudlagt i 2012, og Rune har siden udgivet de to albums Where’s The Riot i 2014 og Goodbye Lucky i juli i år.

Goodbye Lucky er udgivet på det hollandske pladeselskab Minstrel Music sammen med Søren Huff (SuperScum) og Johnny Stage (Martin Hall og Sort Sol) på mix og masterering.

Velvet Volume

Søstrene Noa, Naomi og Nataja Lachimi har spillet musik sammen siden barndommen, og deres rockbaserede band Velvet Volume vil helt sikkert ikke komme til at kede de fremmødte, når de giver koncert på Reeperbahn. Noas stemme er til tider fjerlet, til tider drævende og forvrænget, bassen bliver dynamisk og legesyg i hænderne på Naomi, og det yngste medlem Nataja fyrer gennemgående op for solide powerpunkede rytmer, når hun sidder ved trommesættet. Det bliver helt sikkert en fest. Læs mere her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com