fbpx

HMLTD fortsæ er deres syretrip på ny dobbeltsingle

Foto: PR

HMLTD er allerede af flere britiske medier, herunder The Guardian og NME, blevet betegnet som noget af det mest spændende, der i nyere tid er sket inden for engelsk rock. Vi kan ikke andet end at være enige, og nu er det uimodståeligt underlige band på gaden med en ny dobbeltsingle.

Det er ikke helt nemt at finde ud af, hvordan man bedst skal beskrive Londonbaserede HMLTD (Tidligere Happy Meal LTD). Singlen ”To the Door”, der udkom i foråret, er en hovedpine, man af én eller anden grund virkelig gerne vil have. Larmende. Ukontrollerbar. Hektisk og helt vildt berusende.

Med dobbeltsinglen ”Satan, Luella & I” og ”Kinkaku-Ji”, der officielt blev udgivet i fredags, fortsætter bandet ufortrødent i samme spor. Allerede inden for første nummers første par sekunder er man en smule utilpas. Guitaren sætter scenen: Et forladt cirkus. Man er der om aftenen. Og man er ikke sikker på, at det nødvendigvis er en god idé. Men snart indtræder de beroligende koreffekter, og forsanger, Henry Spychalski, påbegynder en melodi, der er til at overskue. Man begynder at slappe af. Så – bogstaveligt talt fra det ene øjeblik til det andet – serverer HMLTD full-on glamrock à la Queen og David Bowie, og som nummeret udvikler sig bliver det gradvist mere og mere grotesk.

”Kinkaku-Ji” er mindst ligeså mærkelig. Vokalen er Talking Heads-
karikeret, rytmerne er fuldstændigt uanstændige. Som lytter udsættes du overordnet set for én lang, bizar medley af syrerock, glamrock, speed metal og reggae, mens koret i tiltagende grad samarbejder med forsangeren om febrilsk at råbe ’Kinka, kinka, kinka!’, indtil du føler, at dit hoved næsten ikke magter det længere. Når det endelig er forbi, sætter du det på igen.

Hør “Satan, Luella & I” og “Kinkaku-Ji” her:

Tags:
Sofie Ree
sofieree@bandsoftomorrow.com