fbpx

Mød Emma Markvad, endnu en ung ildsjæl i den danske musikbranche

Foto: PR

Her er, hvad du skal vide om en af de seje, unge mennesker, der hver dag gør et rigtig godt stykke arbejde bag musikscenen.
På Bands of Tomorrow forsøger vi ind imellem at sætte fokus på folkene bag den musik, som vi alle nyder så godt af. I denne interview-serie er det især de unge ildsjæle, vi holder øje med – mest fordi de bare er mega cool og gør det godt i en svær branche.
Vi har talt med Emma Markvad, som tidligere har gået på musikbrancheforløbet Innovative Music Management, og som, kan man vist roligt sige, nu knokler derudaf på en spændende arbejdsplads.

Hvad arbejder du som?


– Jeg er lige blevet ansat som sekretariatsleder på Heartland Festival fra den 1. august, så det er stadig meget nyt. I de første to afviklinger af Heartland Festival var jeg frivilligkoordinator og har derved været med fra starten af festivalen, hvilket gør de nye opgaver som sekretariatsleder lidt mere overskuelige. Nu kender jeg alle, og de kender mig. Jeg plejer at beskrive min stilling, som at det er mig, der opbygger selve stammen for festivalen, og så tilføjer de andre blade og blomster, som gør festivalen flot og unik. Det lyder lidt kedeligt, når man siger det på den måde, men jeg synes selv, det er en utrolig spænende stilling, da man kommer til at samarbejde med alle afdelinger, og da jeg gennem min plads i ledelsen er med til at tage alle de store beslutninger.

Hvordan ser en normal arbejdsdag ud for dig som sekretariatsleder på Heartland?


– Mit arbejde er i løbet af et år opdelt i forskellige faser. Lige nu er vi ved at afslutte evalueringsfasen af sidste års festival, som blandt andet har bestået af en masse evalueringsmøder og analyse af brugerundersøgelser. Vi er nu begyndt at lave rammerne for næste års festival, sætte det nye hold, og planlægge hvad der skal ske resten af året. Når vi rammer maj måned, begynder vi på opbygningen af festivalen og flytter derfor ned til Egeskov Slot, hvor festivalen bliver afholdt. Her bor vi i en måned, hvor afviklingen for mig allerede starter den dag, vi flytter derned, da jeg skal sørge for de fysiske rammer for alle de andre. Herunder overnatning, forplejning, kontorer, billetter og så videre. Fællesnævneren for mit arbejde hele året er en computer: massere af mails, planer og oversigter i Excel, arbejde i vores frivilligsystem og gæsteliste. Derudover er der selvfølelig en masse møder på tværs af afdelingerne, med resten af ledelsen, bestyrelsen, kommunen, samarbejdspartnere, leverandører og mine egne teamledere. Udover mit arbejde på Heartland Festival er jeg også ved at færdiggøre min uddannelse og skriver derfor på min bachelor, når jeg har tiden til det.

Hvad har du gjort for at få en fod indenfor i branchen?


– Jeg har være med på Smukfest, siden jeg var et halvt år gammel, og til en Smukfest-koncert i 2006 stod det klart for mig at, jeg selvfølgelig skulle lave festivaler. Herefter var jeg med i festudvalget på mit gymnasium, tog på Vallekilde Højskoles Eventlinje, deltog i Innovativ Music Managements kursus, og blev derefter ansat som praktikant hos Distortion i 2014, hvor jeg stod for alle de frivillige. Året efter blev jeg ansat som områdeleder i samme afdelingen, mens jeg startede på professionsbacheloren Leisure Management. I 2016 bød chancen sig for at være med til at starte Heartland Festival, og jeg var på den måde med til at starte en helt ny festival fra bunden, hvor jeg kunne opbygge den frivilligkultur, vi gerne ville have.

Hvad er du mest stolt af indtil videre at have være med til at udrette i løbet af din karriere?


– Det, jeg er mest stolt af at have udrettet, er uden tvivl Heartland Festival og vores frivilligkultur. At have fået lov til at sætte så stort et præg på festivalen har været en unik oplevelse. Det har også været fantastisk at arbejde sammen med så mange andre dygtige mennesker inden for både musikbranchen, men også fra andre brancher, som eksempelvis gastronomi, kunst og talks-branchen, som på mange måder er anderledes end den musikbranche, jeg kender.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com