fbpx

Mød Stefan Pedersen, endnu en ung ildsjæl i den danske musikbranche

Foto: PR (Stefan Pedersen y.t.v.)

Her er, hvad du skal vide om en af de mange seje, unge mennesker, der gør et rigtig godt stykke arbejde bag musikscenen.
På Bands of Tomorrow forsøger vi ind imellem at sætte fokus på folkene bag den musik, som vi alle nyder så godt af. Her er det især de unge ildsjæle, vi holder øje med – mest fordi de bare er mega cool og gør det godt i en svær branche.
Vi har talt med Stefan Pedersen, som tidligere har gået på musikbrancheforløbet Innovative Music Management, og som, kan man vist roligt sige, nu har gang i lidt af hvert.

Hvad arbejder du som?


– Til daglig arbejder jeg socialpædagogisk med unge blinde. Det er noget af en kontrast til min store hobby og mine frivillige fritidsjobs. Sidste år blev jeg valgt ind i bestyrelsen i det, som i dag hedder Elektronisk Musik Danmark (EMD). Det er en nystiftet forening, der vil forsøge at skabe en fælles platform for det elektroniske musikmiljø i Danmark. Foreningen er opstået ud af en større dansk undersøgelse omkring elektronisk musik i Danmark, som Foreningen Strøm og Fonden Roskilde Festival stod bag. De
fleste arbejdstimer bruges på møder og planlægning. Under Strøm Festivalen i København havde EMD i år sine første debatsessioner og faglige oplæg, som vores medlemmer på facebook blandt andet var med til at finde titler til. Events med titler som eksempelvis ‘Fundraising for rookies’ og ‘Lav dit første rave’. På hjemmefronten har jeg desuden min egen lille facebook-side InsideMyHead, hvor jeg deler ud af “what’s inside my head”, for eksempel de musikalske lækkerier jeg dagligt finder på eksempelvis Soundcloud. Det gøres gennem playlister med navne som FinallyFriday, SlowSunday, RunForrest, BPM og MatadorMix. Her er der ikke kun tale om musik af elektronisk oprindelse. Bloggen startede jeg for cirka tre og et halvt år siden. Det er stadig et hyggeprojekt, men det har dog rundet de 450 følgere.

Hvordan ser en normal arbejdsdag ud for dig på musikfronten?


– Det daglige arbejde er delt mellem bestyrelsesarbejdet og bloggen. Jeg følger EMD-siden og ser den igennem for posts, der for eksempel er upassende. Jeg gennemgår de mange nye tracks i min Soundcloud-post, og taler/skriver måske med EMD’s vicebestyrelsesforkvinde Lyra, der har det store forkromede overblik og drive. Det meste af arbejdet foregår oftest sen eftermiddag efter arbejde, eller med eksempelvis en arbejdsdag en lørdag.
Med en lille nyfødt dreng og et fuldtidsjob som socialpædagog hænger timerne ikke på træerne, så lige pt. kører jeg lidt på pumperne og må holde mit frivilligt arbejde på et minimum. Jeg satser på, at tiden vil ændre på dette.

Hvad har du gjort for at få en fod indenfor i branchen?


– Det startede med, at mine venner ofte spurgte mig til råds i forhold til koncerter og ny musik (på det tidspunkt gik jeg til cirka 100 koncerter om året i en årrække). Med det i baghovedet, og en iver efter at ville starte noget selv – samt at være træt at danske, kommercielle, halvsløje radiostationer med en smal trackliste og meget lidt nytænkning – ville jeg gå andre veje. Derudaf kom InsideMyHead. På Facebook dukkede så for cirka et år siden et event op om undersøgelse af elektronisk musik i Danmark, og da jeg efterfølgende startede en facebookgruppe, i håb om at få samlet de medvirkende fra møderne og fra undersøgelsen til én fælles platform, begyndte der at ske noget. Da EMD var under opsejling, og en bestyrelse skulle oprettes, blev jeg stemt ind. Utroligt nok. Så havde jeg lige pludselig en fod indenfor i en branche, jeg i mange år havde drømt om at blive en større del af, og som jeg nu har mulighed for at lære at kende endnu bedre, og hvor jeg kan udvide mit netværk. Et element man hurtigt finder ud af er alpha omega i denne branche.

Hvad er du mest stolt af at have være med til i løbet af din karriere indtil videre?


– Selv om at det i sig selv er en ganske simple handling, så har det at oprette siden Det Elektroniske Hjørne, der så senere blev til Elektronisk Musik Danmark, betydet meget for min såkaldte karriere i musikbranchen. Det er stadig i de spæde år, og til trods for, at jeg ikke er 25 år længere, så har jeg stadig drivet og lysten til at udrette noget og udvikle mig. På rigtig mange punkter er jeg “purung” i denne her branche, men jeg drømmer om på et tidspunkt at kunne leve af at arbejde med elektronisk musik, eller med musik i al almindelighed.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com