fbpx

Nephew og 9 andre danske navne til Roskilde Festival 2018

Foto: PR

Efteråret er lig med de danske festivalers første offentliggørelser af navne, og alle de store er godt i gang. Tidligere i dag offentliggjorde Tinderbox fem nye navne, og nu er det blevet Roskildes tur.

Nephew står øverst på programmet mens ni andre danske navne også pryder plakaten.

I slutningen af oktober kom de første 10 navne til Roskilde Festival 2018, og i midten af november kom så 11 til – heriblandt Gorillaz og David Byrne. Nu følger den populære musikfestival i Roskilde op med 10 nye, udelukkende danske navne.

Nephew er hovednavnet blandt de offentliggjorte navne i dag, og det er en sand genopståelse man kommer til at blive vidne til, til sommer. Gruppen har været på stand-by i fire år, og de fejrer nu genkomsten med nye numre, et helt nyt sjette medlem i form af producer Marie Højlund og endnu en koncert på den danske festival – det bliver nemlig femte gang, Nephew optræder på Roskilde.

Nephews forsanger Simon Kvamm siger:

Vi har ventet i 8 år – nu kan vi sgu ikke vente længere! Vores mission er at kigge både tilbage og frem. Vi vil forsøge at leve op til vores egen historie og invitere publikum indenfor til folkefest, og samtidig har vi en drøm om at vise nye sider af Nephew. Selvom vi nu er blevet rigtig voksne, er vi mindst lige så sultne og spændte, som da vi skulle spille i 2007.

De andre ni navne der i dag er blevet offentliggjort er både helt nye, og mere garvede grupper.

Baby in Vain, Bisse og Benal har alle optrådt på festivalen før, mens Baime, Cabal, Goss, Iris Gold, Kippenberger og Lød debuterer på Roskilde 2018.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

Vi sætter en stor ære i at bakke op om vækstlagene på den danske musikscene. Nephew debuterede hos os som ganske ukendte for 17 år siden, og vi har fulgt dem tæt gennem årene, mens de har spillet på større scener og for flere publikummer. På samme måde inviterer vi nu Baby in Vain, Bisse og Benal tilbage til shows, der forhåbentlig bliver til flere milepæl i deres karrierer, mens Iris Gold, Goss og mange flere debutanter får oplevelsen af at møde Roskilde Festivals nysgerrige deltagere for første gang.

Vi kan næsten ikke vente til næste års Roskilde Festival, der finder sted fra lørdag den. 30. juni til lørdag den 7. juli 2018 for 48. gang

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com