fbpx

Danske WIINSTON brillerer med stemningsfuld single og tilhørende musikvideo

Foto: PR

Den københavnske R&B-duo, WIINSTON, er i dag ude med deres tredje singleudspil. En single, som byder på et unikt indblik i et glitrende og dramatisk lydunivers med internationale himmelstrøg.

Den københavnske duo, WIINSTON, er udgjort af de to kammerater Alfred Thomas og Daniel Richards. De to venner slog deres musikalske pjalter sammen i 2017, hvor de skabte stor bevågenhed med deres to selvudgivne singler: “MIO” og “Canada”. Udgivelserne bredte sig som ringe i det internationale musikalske farvand.

Interessen bevirkede, at A&R Nate Albert, der står bag navne som The Weeknd og Florenec and the Machine, så et lys i duoens musikalske univers. Han signede dem til det amerikanske pladeselskab Capitol Records, som blandt andet huser Banks, Beck og Bastille.

I dag er duoen ude med deres seneste singleudspil, “Rosa”, der, ligesom de to forrige singler, har fået knyttet en visuel prangende musikvideo til sig. WIINSTONs musikalske univers spænder over de saglige toner i den moderne R&B-kultur, med en perifer snusen til strømninger fra det sydlige Floridas urbane hiphop-miljø.

Videoens persongalleri præsenteres ved en kortvarig montageklipning med lyden fra kørende toge: Den grådkvalte kvinde i gult, den farverige milits i rødt og den passivt observerende i gråt. Historien melder en fjerde persons ankomst, da han stiger ombord på det samme tog som de tre andre. Der udveksles intense blikke de fire personer imellem, og kameraet zoomer ind. Først til en halvnær beskæring af kvindens drivende mascara og efterfølgende en emotionel close-up af kvinden og manden i rødt, der i et intime øjeblik udveksler forsonende kys. En hånd nærmer sig, og den dybtfølte sekvens udvikler sig til et rørende øjeblik, hvor den fjerde mands tilnærmelse bliver imødekommet af kys og nærvær fra kvinden såvel som manden i rødt.

Den æstetisk prangende musikvideo til “Rosa” står som en cinematisk portrættering, der deler karaktertræk med kortfilmsgenren. Videoen tegner et billede at tre fortabte sjæle, som genfinder sig selv i mødet med hinanden, og er samtidig et pragteksemplar på en musikalsk duo, der har fundet et solidt fodfæste i en genial visuel profil og lyd.

Du kan se videon til “Rosa” her:

Tags:
Mathias Jepsen
mathiasjepsen@bandsoftomorrow.com