fbpx

Den talentfulde Albin Lee Meldau udgiver ny single

Foto: Fredrik Skogkvist

Det musikalske vidunder, Albin Lee Meldau, er tilbage med den nye single ”The Weight Is Gone”.

Albin Lee Meldau er navnet på det svenske musikgeni, der særligt genererede opmærksomhed på baggrund af sangen ”Lou Lou”, der første gang blev uploadet til Soundcloud tilbage i 2015. Albin fulgte op i 2016, hvor han udgav sin debut-EP, Lovers. I 2017 kunne Albin præsentere endnu en vellykket EP-udgivelse: Bloodshot.

Både NPR samt os her på redaktionen har kastet vores kærlighed til Albin af
flere omgange. Tilbage i 2017 udråbte NPR Albins koncert på SXSW til at være en ”must see”. I april sidste år vandt Albin en Bands of Tomorrow Music Award i kategorien ’Årets Internationale Navn’.

Den sidste EP, Bloodshot, sluttede i det skrøbelige og eftertænksomme. Den nye single, “The Weight Is Gone”, tager afsæt i en anderledes målrettethed mod det mere bastante og kølige soulfulde udtryk. Sangens arrangement er bygget op omkring et repetitivt beat, der i kombination med strygere og bas understøtter sangens tema. Albins vokal stryger langsomt og stilsikkert igennem sangens minimalistiske form. Albins storslåede vokal hylles ind i en produktionsmæssige coolness, der bygger på et bevidst valg om en gennemgående knitren på hele singlen. En knitren, som henleder tankerne på en lækker vintage grammofonoplevelse.

Du kan høre “The Weight Is Gone” her:

Mathias Jepsen
mathiasjepsen@bandsoftomorrow.com