fbpx

Red Lama-interview og eksklusivt albumstream på “Motions” forud for release

Foto: Sarah Michelle Riisager

I morgen udkommer Red Lamas andet album, Motions, men allerede i dag kan du helt eksklusivt streame det nye, fængende og stortlydende udspil hos os, mens du lærer bandet bedre at kende.

Tidligere på ugen kunne du læse om Red Lamas flotte og intense musikvideo til deres seneste singleudgivelse, “Come What May”, som er at finde på det nye album, der er lige på trapperne. I morgen har Motions nemlig officiel release, og det fejrer den syvmandhøje rockgruppe ved at afholde koncert på Pumpehuset om aftenen, med Eerie Glue som support. Men allerede i dag kan du høre albummet lige her.

I anledningen af det eksklusive album-stream, har vi stillet Red Lama nogle spørgsmål om den nye udgivelse og bandets fremtid, som du kan læse herunder.

Hvad har inspireret jer til at lave Motions?

Det kom som en helt naturlig ting at arbejde videre med ny musik efter Dreams Are Free. Når vi mødtes i øvelokalet og folk kom med idéer der skulle afprøves eller at vi bare jammede – så virkede det. Vi har udfordret os selv og afsøgt andre tilgange til at skrive sange, og derfor lyder sangene på Motions mere skarpe i sine udformninger. Der var nok ikke noget specifikt, der inspirerede til at lave album nummer to, vi havde naturligt mere på hjerte. Inspirationen til Motions-idéen om bevægelser i verden og hvordan vi har indflydelse på den, og den på os, kom på et tidspunkt i processen hvor vi egentligt havde arbejdet med idéen om dagsrytmen, fordi vi synes at nogle af de ting vi havde lavet passede til f.eks. en solopgang, mens andre var passende til de sene nattetimer og den slags humør man kan være i på de tidspunkter. Men vi synes alligevel ikke helt det passede. I stedet kom en eller anden frem med idéen om de her bevægelser, som sangene netop handler om, vores ageren i verden, vores sindstilstande osv. afspejler jo den person vi er, og den person er skabt af utallige forudgående begivenheder i verden. Det var som om albummet og sangene faldt på plads med Motions-idéen.

Hvordan synes I selv, I har udviklet jer siden jeres første album?

Vi er først og fremmest blevet dygtigere musikere i og med at vi har udfordret os selv i sangskrivningen og har spillet en del live. Det kommer man til at høre til koncerten på fredag. På Motions har vi kombineret det jammede med koordinerede, hvilket har givet både udfordringer og stærke forløsninger, når vi har tænkt: Det her det virker bare!! Vi har brugt længere tid på at få hvert enkelt nummer til at virke.

Vi har i den forbindelse været mere nede i detaljerne især i produktionsdelen af pladen sammen med Peter Sloth (produceren) og afprøvet ting. Men i sin grundvold er sangene opstået ud fra jams, så på den måde har vi ikke helt sluppet Dreams Are Free-tilgangen.

Tekstmæssigt er universet stærkere og mere sammenhængende. Det er personlige og relatérbare tekster, der på en eller anden måde er tidsløse fordi de handler om det at være menneske.

Er der et nummer, der betyder særligt meget for jer på pladen, på den ene eller den anden måde?

Hmm, alle numrene har jo et eller andet knyttet til dem fordi de er opstået i en bestemt periode. “Perfect Strangers”, åbningsnummeret, har i hvert fald en særlig betydning. Det er et af de første numre der blev til, hvor vi arbejdede med den her kraut-rockede tilgang med at komme flere og flere lag på musikken ovenpå et stærkt og stringent rytmisk fundament. På den måde markerede sangen også lidt et skift i tilgangen til, hvordan vi ville arbejde med pladen. Her var en mere eller mindre klar idé om hvor det skulle hen ad. Det var en virkelig fed proces. Den hed i lang tid Solopgang fordi vi forestillede os hvordan solen står op og verden vågner op som lagene kommer på og intensiverer musikken.

Hvad skal der ske for Red Lama i resten af 2018?

Vi vil rigtig gerne ud og spille! Vi er i høj grad et live band, og det er især her at vores musik virkelig kommer til udtryk, bliver fysisk og levende. Vi arbejder på at skulle spille nogle koncerter i DK i efteråret, samt en tur ned syd for grænsen. Og så må vi se om ikke der sker noget til sommer, det håber vi på! Vi får endnu en far i bandet udover de to der allerede har børn, så det er også noget at glæde sig til – vi er alle gode venner uden for øvelokalet også.
Men lige nu er fokus på koncerten på fredag og udgivelse af Motions – og så tror jeg vi gør status efterfølgende. Måske vi åbner et nyt kapitel i sangskrivningen? Vi har i hvert fald mere på hjerte der gerne vil ud!

Lyt helt eksklusivt til Motions her, mens du varmer op til koncerten i morgen:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com