fbpx

Roskilde Festival føjer Chelsea Manning, aktivistisk street art og ny musik til programmet

Foto: Chelsea Manning // PR

Roskilde Festival annoncerer i dag nye acts til årets line-up, der både inkluderer en håndfuld tilføjelser til deres kunst- og debatprogram, mens der også er blevet tilføjet en række navne på musikplakaten.

I dag kan Roskilde Festival annoncere, at vi til sommer vil kunne opleve den amerikanske aktivist, Chelsea Manning, når hun torsdag den 5. juli kommer og fortæller om aktivisme, rettigheder og om at skabe forandringer i Verden, som en del af festivalens Equality-koncept – et holdningsfokus, der har kørt på Roskilde Festival de seneste tre år, som en inspiration til stillingtagen og nye idéer omkring lighed i Verden.

Chelsea Manning blev i 2013, under navnet Bradley Manning, idømt 35 års fængsel for at have lækket fortrolige oplysninger omkring USAs krigsførelse i Afghanistan og Irak. Straffen blev dog forkortet af den tidligere præsident, Barack Obama, som en af hans sidste foretagender i Det Hvide Hus. Chelsea Mannings optræden på Roskilde Festival bliver derfor første gang hun kommer til Skandinavien siden benådningen i 2017. Efter spionagedommen har Chelsea Manning identificeret sig selv som kvinde, og siden løsladelsen har hun fungeret som aktivistisk fortaler for offentlig transparens i en digitaliseret Verden og for transkønnedes rettigheder. Om offentliggørelsen af Chelsea Manning, fortæller Roskilde Festivals chefkurator, Mette Woller:

Chelsea Manning bærer om nogen på en dramatisk personlig fortælling, som er både vedkommende og aktuel i verden anno 2018. Det er især hendes vilje til at tage livsændrende beslutninger og efterfølgende håndtere de vidtrækkende konsekvenser af sine handlinger, som vi tror vil optage og bevæge festivalens deltagere til sommer. Samtidig lægger vi op til en åben samtale, så deltagerne også har mulighed for selv at være med og stille spørgsmål undervejs.

Dagens annonceringer byder dog ikke kun på nye navne til årets kunst- og debatprogram. På den musikalske front er blandt andre den fremadstormende popsangerinde Sigrid, og den elektroniske dance-gruppe Smerz fra Norge blevet tilføjet, ligesom danske Motorsav, der emmer af insisterende punk-rock, nu også er at finde på programmet.

Her følger den fulde liste over dagens musikalske annonceringer:

The Blaze (FR) – onsdag den 4. juli
Rome Is Not A Town (SE)
Kelly Lee Owens (UK)
Juana Molina (AR)
Sigrid (NO) – lørdag den 7. juli
Stefflon Don (UK)
Regelbau presents Central + DJ Sports + C.K + Manmade Deejay (DK) – torsdag den 5. juli
Ond Tro (DK) – torsdag den 5. juli
Smerz (NO)
Nyt Liv (DK) – torsdag den 5. juli
Motorsav (DK) – torsdag den 5. juli
Yonaka (UK) – lørdag den 7. juli

Og her kan du se dagens tilføjelser til kunst- og debatprogrammet:

Chelsea Manning (US) – torsdag den 5. juli
±Maismenos± (PT)
Bankslave (KE)

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com