fbpx

Sunflower Bean lyser fredagen op med den nye single “Twentytwo”

Foto: Hollie Fernando

Om præcis en måned udgiver Sunflower Bean deres andet album, Twentytwo in Blue, og det fejrer de ved at slippe den skøntlydende single, “Twentytwo”.
Amerikanske Sunflower Bean har efterhånden i et par år været et stort navn på indiepop-scenen i New York, og sidste år formåede trioen, bestående af Jacob Faber (trommer), Julia Cumming (vokal og bas) og Nick Kivlen (vokal og guitarer), også at charmere sig ind på danskerne. Novembersinglen “I Was a Fool”, der var første udspil siden debutalbummet fra 2016, fik mange flotte ord med på vejen af internationale medier, og gik også rent ind hos os.
“Twentytwo” handler om at kæmpe mod forventninger og uretfærdige magtstrukturer i samfundet som ung voksen, særligt som ung kvinde, og udviser sonisk en blødere side af New Yorker-gruppen, samtidig med at de velkendte drømmende fornemmelser bevares. Nummeret fylder dine øregange med melodiøse guitar- og basfigurer, svævende strygersegmenter, og en skøn vokalpræstation, der hen i mod slutningen komplimenteres af bløde korharmonier.
Det kommende album, Twentytwo in Blue, er produceret og mixet af Jacob Portrait fra Unknown Mortal Orchestra i samarbejde med Matt Molnar fra Friends. Lyden er tro mod bandets klassiske rockinspirerede rødder, med guitaren som hovedingrediensen, men udforsker samtidig nye soniske lag og en mere ligefrem og original lyrik. Om den nye single og Twentytwo in Blue fortæller Cumming:
– Vi vil have sangene til at være noget, som nogen kan knytte sig til og være en del af. Det er det jeg leder efter i musik, og det er den slags oplevelse, vi gerne vil give til andre.
Lad dig svæve afsted med “Twentytwo” her:

Du kan desuden få fornøjelsen af at opleve Sunflower Bean live, når de giver koncert på Loppen på Christiania den 13. april.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com