fbpx

Superorganism er ude med ny single fra det kommende debutalbum

Foto: Jordan Hughes

Det store musikkollektiv, Superorganism, offentliggjorde datoen for deres selvbetitlede debutalbum tilbage i januar. Nu er gruppen ude med det seneste singleudspil.
Superorganism har dannet grobund for en masse forvirring og konspirationer, da de sidste år slap førstesinglen “Something for Your M.I.N.D.”. Udgivelsen genererede stor mystik og på baggrund af manglende information om bandet, blev der hvisket og tisket i de musikalske hjørner. Flere spåede, at det muligvis kunne være musikalske genier som Damon Albarn (Blur og Gorillaz) eller Kevin Parker (Tame Impala), der stod bag projektet. Superorganism vendte tilbage og kunne nu løfte sløret for, hvad det hele handlede om.
Der er tale om et vaskeægte musikkollektiv, som holder til i en fireværelseslejlighed i London. Gruppen udgøres af otte talentfulde musikere, heriblandt den blot 17-årige forsanger, Orono Noguchi, der oprindeligt kommer fra Japan. Den hemmelighedsfulde gruppe på otte medlemmer, har tidligere prydet utallige af vores lister, blandt andet otte musikalske opture fra Eurosonic Festival 2018 og 18 internationale navne, du skal holde øje med i 2018.
I januar kunne vi meddele, at gruppen havde offentliggjort udgivelsesdatoen for deres selvbetitlede debutalbum, der er sat til udgivelse den 2. marts via Domino Recordings. Superorganisms katalog udgør fem succesfulde singler, der bland andet tæller radiohittet “Everybody Wants To Be Famous”, og nu den nye single, “Reflections On The Screen”.
“Reflections On The Screen” indledes i et atmosfærisk miljø, der er domineret af tilforladelig fuglesang, der akkompagneres af en letpumpende guitar. Kort efter indtræffer de bølgende anslag fra en bagvedliggende guitarrolle og de tilstødende vokalharmonier. Rytmisk set bliver nummeret drevet fremad af den trancelignende tilgang til det motoriske beat, der her domineres af stortrommen og den nærmest tikkende offbeat hi-hat. De perkusive lag udbygger lydbilledet mod sangens slutning. Mens vokalen dør ud i en rotation af robotlignende strømmangel, indtræder de velkendte fuglefløjt og markerer, at sangen er tilbage ved startpunktet.
Med det seneste udspil fra indiegruppen er der al grund i verden til at glæde sig til marts. Du kan starte med at lytte til den nye single her:

Du kan desuden opleve Superorganism på søndag, når de går på scenen i Lille Vega.

Mathias Jepsen
mathiasjepsen@bandsoftomorrow.com