fbpx

Ugens Upcoming: Lunar

Foto: Jakob Viberg Elleriis

I efteråret udkom debut-EP’en, Mirrors, og nu er Lunar endnu engang i studiet, denne gang for at arbejde på EP nummer to. I denne uge er vi glade for at kunne præsentere Lunar som vores Ugens Upcoming, og du kan derfor lære bandet bedre at kende nedenfor.  

Aalborgensiske Lunar, bestående af Christian, Benjamin, Johan, Oscar og Viktor, laver skøn, drømmende, melankolsk musik. Det er en unik blanding af synth og mellow pop/rock – et lydunivers, som passer perfekt på en isnende kold, men smuk, februardag som i dag. I efteråret udgav bandet deres debut-EP, Mirrors, og nu er de i studiet for at brygge på deres kommende anden EP – og vi kan næsten ikke vente på at høre resultatet!

Vi har spurgt Lunar om en række spørgsmål, som du kan læse herunder – og gør lige dig selv den tjeneste at lytte til nummeret “Lucy Told” fra Mirrors imens.

Hvem er Lunar?

Vi består af Christian (Vokal), Benjamin (Bas), Johan (Trommer), Oscar (Synth) og Viktor (Sax). Men egentlig vil vi hellere sige hvad Lunar er. Det betyder jo faktisk “månens” og sjovt nok har der været fuldmåne langt de fleste gange vi har øvet. Det har fået os til at indse, at vi er en del af noget større og vi kun er simple instrumenter i hænderne på den planetariske enhed for musik, der svæver rundt i kosmos.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Måneskin på en sommerdag.

Hvordan startede I?

En del af os mødtes på Aarhus Efterskole, hvor de første par numre blev skrevet og de første par koncerter spillet. Efter et par lidt stille år uden så mange koncerter og nye numre, besluttede vi at revidere hvad Lunar skulle være. Vi skrottede alle vores numre (og der var efterhånden kommet ret mange) på nær de seks bedste, som så dannede grobund til vores debut-EP, Mirrors. Vi fik i processen også en ny mand med i bandet, Oscar, der bidrog med nye tanker, og langsomt begyndte Lunar at tage form, netop som vi ville have det.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Vi har aldrig haft nogen fast proces. Der er opstået numre på mange måder efterhånden. Men typisk tager det udgangspunkt i en akkordprogression én af os er kommet op med. Ellers har vi både skabt numre direkte i studiet eller ved tilfældigheder i øvelokalet. Vores sang, “Lucy Told”, er faktisk skrevet i en late night jam-session mellem guitar og vibrafon.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Sangskrivningsmæssigt er der blevet søgt tilbage, først og fremmest til Beatles-traditionen. Sangskrivere som Brian Wilson, Wayne Coyne, Nick Cave, Alex Turner og især John Lennon har også haft stor indflydelse på min sangskrivning (Christian). Lydmæssigt har vi i lang tid dyrket et stort univers med mange instrumentale passager, med referencer til Pink Floyd, og nyere, Tame Impala.

Hvad er på jeres pladespillere lige nu?

På det seneste har vi hørt rigtig meget Treefight for Sunlight og Beach House, men på pladespilleren lige nu og her ligger der vist lidt Star Wars soundtrack og noget Beethoven, der står og samler lidt støv.

Hvad er drømmen?

Vi har en del ambitioner og målsætninger for det kommende år, blandt andet udgivelse af nye singler, samt skabelse af vores 2. EP. Derudover har vi planer om at prøve kræfter med et live-setup der inkluderer strygere og blæsere, og at prøve at spille koncept-koncerter. Vi har en del tanker om også at udvide det kreative felt i form af kunst og live video. At spille på Roskilde er selvfølgelig også noget vi godt kunne tænke os. Derudover er et af de næste mål at spille et par koncerter i udlandet. Men den overordnede drøm er selvfølgelig at projektet får den opmærksomhed, vi selv tror det kan bære. At finde ud af om den danske (og internationale) scene vil fordømme eller velkomme vores musik.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Den står nok mellem studiet og koncerter. Selvom det selvfølgelig er super nice at sidde i et øvelokale og komponere nyt materiale, er det også en god fornemmelse at komme ud og få folks respons på de ting, man går og laver. Man kommer hurtigt til at gå i ring i øvelokalet i alt for lang tid.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, hvilken skulle folk så lytte til?

Det må nok være “Lucy Told”. Men vi vil næsten hellere have folk til at holde sig klar til de nye numre, der udkommer i løbet af februar/marts.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad så?

Vi har lidt blandede alternative ambitioner i Lunar: akademiker, snedker, pro gamer, inuit og digter.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com