fbpx

Koncertaktuelle Sunflower Bean er ude med ny sprudlende musikvideo til “Twentytwo”

Foto: Andy DeLuca

New Yorker-trioen, Sunflower Bean, udgav singleforløberen for deres andet album fredag den 22 februar. Nu er den flamboyante indegruppe ude med ny og sprudlende musikvideo til førstesinglen “Twentytwo”.
Fredag den 22. februar udgav amerikanske Sunflower Bean deres første singleudspil fra den forestående plade, Twentytwo in Blue. Singleforløberen, “Twentytwo”, byder på et indblik i en forjættet samfundstilstand, hvor generationer af magtmisbrug fra magtfulde autoriteter, kombineret med samfundets knugende forventningspres understreges lyrisk af forsanger og bassist, Julia Cumming, i sangens vers: “Busted and used/ That’s how you view your girl/ Now that she’s 22”.
“Twentytwo” skriver sig ind i trioens mere følsomme ende af deres musikalske katalog. Det sker dog ikke på bekostning af gruppens konsistente lydlandskab, der varetager den energiske slagkraft, der lurer i et tremandsband som Sunflower Bean. Med pondus fra de tørre trommer med en produktion, der henleder lytterens associationer til de støvede 70’er studiers minimalistisk teknikafdeling, og en klirrende drømmeguitar og dansable basostinater introducerer Sunflower Bean lytteren til et vellydende univers af ren og skær velour-indierock. Du kan læse hele vores artikel om “Twentytwo” her.
“Twentytwo” markerer optakten til trioen andet album, Twentytwo in Blue, der er sat til udgivelse den 23. marts. Albummet er produceret og mixet af Unknown Mortal Orchestra’s Jacob Portrait og Matt Molnar fra bandet Friends. På den kommende plade fremlægger Sunflower Bean en opfordring til at dele vores oplevelser med hinanden. Selv siger Cumming:
– Vi vil have sangene til at være noget, som nogen kan knytte sig til og være en del af. Det er det jeg leder efter i musik, og det er den slags oplevelse, vi gerne vil give til andre.
I dag udkommer musikvideoen til gruppens nye single. Videoen er instrueret af den 23-årige fotograf Olivia Bee. På trappen foran den grønne dør omringes seeren af pastelfarverede kjoler og jakkesæt. Gruppen vinker passivt, og i et drømmende sekund forvinder vi fra forstadens tristesse og cruiser ned ad en frodig boulevard i noget, der ligner en 450 SEL Crayford Estate med soltag. Sangens andet vers indledes i et blåt lokale med glitter og udpræget romantik, hvor nærværet mellem gruppen og de øvrige deltagere er særligt udpræget. Videoen slutter i et tiltagende klippetempo alt imens, at Cumming som en anden Kleopatra nedsænkes i et badekar fyldt med mælk.
Du kan se videoen lige her:

Mathias Jepsen
mathiasjepsen@bandsoftomorrow.com