fbpx

Professor Pus udforsker det danske sprogs finurligheder med singlen “VÆK”

Foto: Isabella Rulffs/WULFTHANG

Et nyt musikprojekt, baseret i de to største danske byer, har set dagens lys. Det hedder Professor Pus, og det er fed og finurlig dansksproget crazy-pop. I søndags landede førstesinglen “VÆK” med en tilhørende musikvideo.

Ud af Aarhus og København er der opstået et nyt musikprojekt, der går under navnet Professor Pus. Idémageren bag er sangerinden og sangskriveren Nana Cecilie, som i skrivefasen går på opdagelse i det danske sprogs mange finurligheder. Som farverigt fundament og inspirationskilde, tager Professor Pus udgangspunkt i Nana Cecilies opvækst, oplevelser, tankespind og udlandsrejser, der bliver oversat til intense popmelodier ved hjælp af legesyge percussive elementer, vibrerende og atmosfæriske 80’er-synth-melodier, markerende bas-beats og velharmonerende og iørefaldende vokaler. Et lydunivers som gruppen selv kalder for “Crazy-Pop”.

Lyduniverset bliver tydeligt manifesteret i den nye single “VÆK”, der udkom i søndags med en tilhørende pasteldrømmende og danseopfordrende musikvideo. Her udlever Professor Pus for alvor den danske lyriks finesser, og skruer op for de legesyge og effektfulde 80’er-synth-flader, de skæve beats og den markerende bas. Et friskt og fængende popnummer, der uden tvivl lover godt for det nyopstartede musikprojekt. Om singlen fortæller Nana Cecilie:

““VÆK” fortæller om alt det man opgiver for hinanden. Om kompromiser og om, hvordan man ændrer sig for at passe sammen, så man til sidst er helt væk. En labyrint af tanker og forestillinger som ender i misforståelser. En snoet tekst om at gå all in, men at miste det hele.”

Udover Nana Cecilie på vokal og sangskrivning, består Professor Pus af Sarah Wichmann på vokal-dub/kor, Tobias Kaastrup fra PUST og MARY JEAN på synth-bas, Jonathan Ludvigsen fra Athletic Progression og ZAAR på trommer/drumpad og Jon Døssing fra Abekejser og Bangin’ Bülow Nice Jazz Quartet på synth.

Snart venter endnu en single fra gruppen, og vi er spændte på at følge med i Professor Pus’ videre rejse frem i musiklandskabet.

Du kan tjekke “VÆK” ud her:

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com