fbpx

Roskilde Festival løfter sløret for det endelige Countdown- og Rising- program 2018

Foto: Alcabean//Line Westerbroe

Ellis May, Albin Lee Meldau, Jada, Luster og Jakob Ogawa er bare et lille udpluk af de i alt 27 nye navne, der i dag fuldender Roskildes vækstlagsprogram på scenerne Countdown og Rising. Festivalen afslører desuden, at det fulde line-up slippes den 5. april.

Er du en af dem, som sagtens kan have lige så stor optur over et nyt, crisp upcoming-navn som over annonceringen af et Orange-act (og det formoder vi, siden du læser nyheden her hos os), så er i dag en rigtig, rigtig god dag. Hele 27 nye navne færdiggør nemlig nu det lineup, der skal stille din musikalske sult i warm-up dagene på årets Roskilde Festival.

Tidligere offentliggjorte navne til årets vækstlagsprogram tæller blandt andet danske, fremadstormende navne som Goss, Iris Gold, Emil Kruse og Marshall Cecil samt udenlandske perler som svenske Pale Honey og vores norske electronica-crush Sassy 009. Sammen med de i alt 37 andre spirende artister, Roskilde-debuterer de til sommer på scener, som blandt andre MØ, Benal, The Minds of 99, Nephew, Baby in Vain og Phlake alle tidligere har stået på.

Og der er masser og atter masser af navne at glæde sig over i dagens bandpakke.

Vi har flere gange lagt os fladt ned for den nye popkomet Jada efter at have set hendes showcases på SPOT, til VEGAs Udvalgte og senest på by:Larm festival i Oslo. Med en nærmest ubegribelig overlegen vokal formidler hun sine lige så skudsikre popmelodier og ikke mindst stærke budskaber, hvilket hendes første officielle single, “Keep Cool”, blev en populær manifestation af.

Svenske Albin Lee Meldau har den tryllebindende vokal til fælles med Jada, men de moderne popmelodier er i højere grad skiftet ud med en tidløs og mere soulet sangskrivning om forlist kærlighed. Den seneste single “The Weight Is Gone” er blevet modtaget med store roser, ligesom tidligere singler som “Bloodshot”, “Persistence” og ikke mindst debutsinglen “Lou Lou”, der i 2016 skød det hele igang for den svenske artist. Han har blandt andet været nomineret til en Grammis i hjemlandet, vundet den første Anchor Award under Reeperbahn Festival, og løb til Bands of Tomorrow Music Awards sidste år med prisen som ‘Årets Internationale Navn’. Der er dømt kuldegysninger og gåsehud, når Albin Lee Meldau krænger sit hjerte ud på Roskilde til sommer.

Navne som danske Alcabean og svenske Sista Bossen er bud på, hvad du ikke må misse, hvis du hungrer efter det mere rockede i opvarmningsdagene. Alcabean udgav så sent som den 16. marts deres nye EP Head Down, som vi fangede drengene til interview om, og modtagelsen af den peger i retningen af, at Roskilde har fat i den lange ende med bookingen af den danske gruppe. Den kompromisløse alternative rock skabte imidlertid allerede buzz omkring det københavnske band i 2016, da de EP-debuterede med Real Time Fiction og fik kærlighedserklæringer både hjemmefra og i det store udland fra britiske Clash Magazine og amerikanske Rolling Stone.
Svenske Sista Bossen beskrev til et af vores ‘Ugens Upcoming’-interview sig selv som Birthday Party Grunge – “ikke bare fordi det er rigtigt, men også fordi det lyder nice“. Sista Bossen er humoristisk og kaotisk, højt og hurtigt, og det passer nok meget godt med beskrivelsen af dem som en blanding mellem norske Honningbarna og landsmændende bob hund. Men helt ærligt, så er Sista Bossen med deres surrealistiske punkrock mest af alt bare sig selv.

I dagens bandpakke finder du yderligere Ellis May, hvis showcase på årets Eurosonic Festival i Holland, blev en af vores absolutte højdepunkter. Den danske kunstner sætter den instrumentale stemningen til en melankolsk kluboplevelse og topper den med en magisk vokal, der gør det hele svævende. Det er skrøbeligt og dybtfølt, dunkelt og elektronisk, brede synth-klange og pumpende bas, og så er det bare sindssygt smukt.
Er du til endnu et friskt take på popgenren er Luster svær at komme udenom med sin raw-pop og hypnotiserende kompositioner. Live er han og bandet ikke til at tage fejl af, som vi fik at mærke til hans fem-stjernede koncert på Stengade. Vores anmelders ord taler vist for sig selv: “Samspillet mellem de fire musikere er sublimt, og bandet bevæger sig problemfrit mellem det drømmende og det syrede, det kontrollerede og det vilde, mens de understøtter med så afsindigt funkede baslinjer, at det næsten ikke er til at overskue herligheden.”

Sidst men ikke midst er det værd at nævne Jakob Ogawa. Titlen på nordmandens seneste EP, Bedroom Tapes, er temmlig præcis i beskrivelsen af, hvad det er, han har at tilbyde: Et super bud på, hvorfor ‘bedroom pop’ de seneste år har vundet ekstremt stort indpas på musikscenen. Over elektroniske, synthbaserede kompositioner flyver Ogawas dovene vokal og luller dig ind i en sød, sød drøm, du ikke har lyst til at vågne fra. Please lad solen skinne ned på campingområdet og lune vores ansigter, når Ogawa er at finde på scenen.

Med andre ord: Vi har svært ved at få armene ned over de mange nye navne, og glæder os endnu engang til at hylde alt det nye musik, vi ikke vidste, vi manglede i vores liv, i opvarmningsdagene til sommer.

Om Countdown- og Rising-programmet udtaler Roskildes programchef Anders Wahrén:

Som nordens største festival ser vi selv en stærk forpligtelse til at bruge festivalen som en platform, der kan løfte de nordiske stjernefrø højere op. Udbuddet af musik er enormt, så én af vores fornemmeste opgave er at spotte de kunstnere, som endnu ikke får den fortjente eksponering. Vi er overbeviste om, at aktuelle navne som Alcabean, Ellis May, Jada og Sista Bossen vil vinde mange nye fans, når de møder Roskilde Festivals nysgerrige og musikhungrende publikum til sommer.

De i alt 27 nye navne ser ud som følger:

Addisabababand (DK)
Albin Lee Meldau (SE)
Alcabean (DK)
Artigeardit (DK)
Surrender
Ellis May
Clarissa Connelly (DK)
Ctrls (DK)
Dirt Forge (DK)
Ecstasy In Order (DK)
Eera (NO)
Ellis May (DK)
Fraads (DK)
Holm (DK)
Jada (DK)
Jakob Ogawa (NO)
Konni Kass (FO)
Loke Deph (DK)
Luster (DK)
Lyra Valenza (DK)
Maraton (NO)
Miriam Bryant (SE)
Mount Liberation Unlimited (SE)
Sigma (DK)
Sista Bossen (SE)
TAN (DK)
Daniel Savi (DJ) (DK)
Discothèque Mobumfe (DJ) (DK)
Tight Cherry (DJ) (DK)

Og husk så, at den endelige plakat offentliggørelse torsdag den 5. april klokken 08.00. Vi glæder os!

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com