fbpx

Sigrid fortsætter gaveregnen og deler ny single og musikvideo

Foto: Francesca Allen

Den norske sangfugl har endnu engang trukket nyt materiale op af gaveposen. Derfor deler hun i dag den nye single “I Don’t Want To Know” og en hybrid livemusikvideo til singlen “Raw”.
Den næsten nyudklækkede BBC Sound of 2018-vinder Sigrid meddelte for et par uger siden, at hun nu er klar med en ny portion musik, der bliver udgivet i små bider af gangen. I den forbindelse slap hun singlen “Raw”, som i dag bliver fulgt op af en tilhørende hybrid livemusikvideo og endnu et nyt nummer, nemlig singlen “I Don’t Want To Know”.
Ligesom “Raw” er et mere minimalistisk og slowbeat nummer end meget af Sigrids foregående power-pop materiale, er den nye single lidt af samme kaliber. En smuk og intens sang, der netop er blevet præmieret som den newzealandske radio-DJ og producer Zane Lowes “World Record on Beats”.
“I Don’t Want To Know” indledes med blide, melankolske klavermelodier og den 21-årige Sigrids iørefaldende og inderlige stemme og lyriks, og bygges derefter langsomt op af en akustisk guitar, som længere henne bliver akkompagneret af smukt omfavnende strygere og et simpelt beat. Endnu engang beviser Sigrid, at hun er en utrolig og teknisk dygtig sangerinde, der både har plads til at komme helt ned i det dybe og tilsvarende op i det lyse, hvor hun skifter mellem fuld- og randregister fuldstændig ubesværet.
Samme overvældende vokaltalent udviser hun i den grad på den nye musikvideo til “Raw”. Her møder vi hende siddende på bagsædet af en bil, hvor hun pludselig bryder ud i sang. Herefter følger man hende, mens hun syngende – helt a cappella – bevæger sig rundt i hvad der ligner en gammel fabriksbygning, som er blevet lavet om til et koncertsted.
Henover foråret og sommeren drager Sigrid ud på en større turné, hvor hun både kommer hvidt omkring i diverse byer i USA, og senere lægger vejen forbi en hel del festivaler, heriblandt den amerikanske Coachella festival og så selvfølgelig også vores egen Roskilde Festival. Men inden Sigrid besøger Dyreskuepladsen til sommer, kommer vi nok til at høre en del mere nyt materiale fra sangerinden i forbindelse med hendes igangværende udgivelsesproces – og vi venter i spænding på hvornår næste lydbid ser dagens lys.
I mellemtiden kan du høre det nye track “I Don’t Want To Know” her:

… Og se den imponerende livemusikvideo her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com