fbpx

The Van annoncerer album og hylder garagerockrødderne på singlen “Rose of Jericho”

Foto: Spirit Sessions

The Van er nu ude med den legesyge single “Rose of Jericho”, og annoncerer samtidig, at de har et selvbetitlet album lige på trapperne.

Du kender dem måske bedre som The Blue Van, men sidste efterår gik den danske kvartet, bestående af Steffen Westmark, Allan Villadsen, Søren Christensen og Per Jørgensen i luften med et nyt projekt, som de kalder for The Van – en slags større sidegeschæft, kan man måske sige, for The Blue Van og Steffen Westmarks soloprojekt, Peppermint B ruller stadig derudaf.

Som The Van, har gruppen mulighed for at kreere en ny platform, især på det personlige plan, hvor de får plads til en mere umiddelbar skabelsesproces. Her udlever gruppen de energiske garagerockrødder, og søger tilbage til deres eget udgangspunkt som fire unge gutter, der spiller impulsiv musik i øvekælderen og bånder det hele med det samme.

Det har nu medført den bramfrie og tempofyldte “Rose of Jericho” – et 6:26 langt nummer, hvor kvartetten i bedste 60’er-stil har fyret op for hammondorglet, de legesyge guitarer, pulserende trommer og en kraftfuld vokal. En rigtig landevejsrytter af et nummer, der på det kraftigste opfordrer til roadtrip. Om “Rose of Jericho” fortæller Steffen Westmark:

“Vi vidste, at sangen ville få en særlig betydning for os, da vi begyndte at arbejde med den. Den har en musikalsk ærlighed og oprigtighed, som vi gerne vil insistere på – også selvom det betyder et brud med 3-minutters-popskabelonen.”

“Rose of Jericho” er en spændende manifesterende teaser for hvad vi har i vente på det kommende album, der rammer gaden den 6. april. Det tegner i hvert fald allerede rigtig godt for det nye projekt. Samme dag tager The Van hul på en Danmarksturné, og herunder kan du tjekke koncertdatoerne ud:

Fredag den 6. april 2018: Horsens – Kulisselageret
Lørdag den 7. april 2018: Lyngby – Templet
Fredag den 13. april 2018: Næstved – Vershuset
Lørdag den 14. april 2018: Odense – Kulturmaskinen
Fredag den 20. april 2018: Århus – Radar
Lørdag den 21. april 2018: Kbh – Loppen
Fredag den 27. april 2018: Aalborg – Studenterhuset
Lørdag den 28. april 2018: Frederiksværk – Gjethuset

Lyt til “Rose of Jericho” her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com