fbpx

Ugens Upcoming: Esther Vallee

Foto: Stella Asia Consonni

Velkomponerede sangtekster, sprøde og dynamiske pop-melodier og en iørefaldende vokal. Det er, hvad der kendetegner svenske Esther Vallee, som vi i denne uge er glade for at kunne præsentere som Ugens Upcoming. Herunder har du muligheden for at lære hende bedre at kende.

24-årige Esther Vallee er godt på vej op af karrierestien som et lovende sang- og sangskrivertalent. Engelske Clash Magazine og Popjustice og svenske Nöjesguiden har allerede udpeget hende som “one to watch 2018”, og hendes fængende pop-melodier er det sidste års tid blevet spillet ihærdigt på svenske P3. Sågar blev hendes seneste musikvideo til nummeret “Hardcore” indspillet i New York med et filmteam, der tidligere har arbejdet med navne som Beyoncé, Kendrick Lamar, Adele og andre af samme kaliber.

Den kommende tid er spækket med koncertjobs for Vallee. I starten af måneden gav hun koncert på by:Larm festivalen, og forud venter spillejobs i både London, Stockholm og Göteborg. Flere koncerter bliver også snart annonceret rundt om i Europa, og til sommer udgiver sangerinden sin første EP. Der er altså masser af spændende begivenheder i vente for Esther Vallee. Vi har stillet hende en række spørgsmål, som du herunder kan læse svarene på.

Hvem er Esther Vallee?

En 24-årig pige fra Göteborg i Sverige, der elsker at skrive og synge.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Pop mixet med et mørkt strejf.

Hvordan startede du?

Da jeg var 10 år gammel, begyndte jeg spille klaver og begyndte også at skrive mine egne melodier. Jeg har altid været den der dagbogs-kind-of-a-girl. Så teksterne kom bare helt naturligt. De blev dog først gode for et par år siden.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Som regel sidder jeg i en session med en anden sangskriver eller producer, hvor vi starter med at lære hinanden at kende. Jeg spiller noget på klaveret, som jeg kom på dagen før eller i øjeblikket. Som regel nogle akkorder og melodier, og så begynder vi at kreere et beat. Der er ingen regler, men som regel begynder jeg at lave et udkast til sangteksten. Og derfra flyder alting sammen.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Faktisk er der ingen specifikke. Men snakker vi om sangteksters indflydelse eller image-indflydelse, så er der mange. Tove Lo, Dua Lipa, Sia, Tove Styrke. Men jeg føler, at processen med min lyd i den grad bliver bygget på min egen bevidsthed omkring hvem jeg er og hvilken slags musik jeg lytter til. Så jeg vil tro, at indflydelsen kommer fra artister, der gør deres egne ting, deres egen lyd.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Julia Michaels, Emily Warren og LANY.

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg har lige udgivet min nye single, “Hardcore”. Jeg laver promo og øver til By:Larm festival og London-gigs. Jeg er også i studiet for at arbejde på ny musik hver uge. Der er så mange spændende ting på vej.

Hvad er drømmen?

At sprede min musik ud over hele Verden. At turnere i nogle af de største venues i Europa, UK, USA, Asien…

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

At optræde live. Selvfølgelig!!!!!

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, som folk skulle lytte til, hvilken var det så?

“Hard Time”, en af mine første sange. (Det ville være for oplagt at sige “Hardcore”). “Hard Time” er en meget smooth pop-vuggevise, men med en drømmende fornemmelse om en stor Verden og ekstremt simple sangtekster. Jeg tror alle ville kunne føle noget for den.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com