fbpx

Ugens Upcoming: Jack Prince

Foto: Jakob M. Knudsen

En af dem, der i øjeblikket udfordrer den danske hiphop-scene, er den ambitiøse Jack Prince, der leverer hurtigspyttende og engelsksproget rapmusik i verdensklasse. I dag er vi stolte af at kunne præsentere det nyetablerede rap-talent som vores Ugens Upcoming.
I midten af februar sendte den unge dansk-amerikanske rapper Jack Prince sin debutsingle “Realest” på gaden igennem det nye pladeselskab Thursday Records. Singlen blev rost til skyerne og formåede at markere den dugfriske artist som et af landets mest lovende raptalenter. I torsdags udkom endelig andensinglen “Mistress”, som er et energiladet, følelsesbåret og hårdtslående hiphop track af høj produktionskvalitet, som udlægger et lydbillede med enorm international appeal. Jack Prince leverer et velovervejet og ærligt tekstunivers, der prydes af hypnotiserende melodier og en altid intens og heftig vokal.
Den kommende tid byder på mange flere udspil fra Jack Prince, der udgiver debut-EP’en NEW.WAV den 26. april. EP’en produceres af de spirende producere Kristian Hossy og Lukas Leth, der også er en del af Thursday Records. Rejsen er kun netop begyndt for den nye rapper, der er på vej til at tage alt og alle med storm – også på livefronten, hvor Jack Prince allerede den 5. maj afholder releasekoncert på Rust i København. Men hvem er Jack Prince? Vi har i denne uge stillet den sprudlende artist et par spørgsmål, som du herunder kan læse svarene på.

Hvem er Jack Prince?


– Jeg hedder Jack Prince, jeg er 22 år og laver urban/hip-hop-inspireret musik.

Hvordan vil du beskrive din lyd?


– Jack Prince lyden er bred. Vil næsten ikke indskrænke den til en bestemt lyd, måske mere en vibe. Viben balancerer mellem, at være meget følsom og ikke give en fuck overhoved og nogle gange begge ting på en gang. Prøver at give lidt folk kan tænke over, selvom vi har en rimelig poppet approach her på det første projekt.

Hvordan startede du?


– Jeg har altid været kreativt anlagt og derfor prøvet at udfolde mig kreativt på mange måder, musikken endte med at blive mit go-to og det har jeg også øvet mig på i mange år nu. Før det var jeg b-boy og der begyndte min interesse for hiphop og kulturen omkring også at blomstre. Jeg har vel været 10 år gammel.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?


– Er ikke verdens mest strukturerede menneske, så jeg gør det aldrig på én bestemt måde, hvilket også har stor indflydelse på det vi nu arbejder pås tema og færdige resultat. Jeg synes det er vigtigt at have få (til næsten ingen) regler når det kommer til den kreative process i musik, for ellers bliver alt i sidste ende bare så “bland”. Jeg har skrevet nogle af de fedeste hooks kl 3-5 om morgenen og nogle af de bedste vers 10 minutter før de blev indspillet.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?


– De mennesker jeg laver musik omkring. De millioner af indtryk jeg har fået fra alt det musik jeg har hørt. Tror også det falder tilbage på et princip jeg har med, at jeg elsker alt musik der lyder godt, hvilket er super paradoksalt og alligevel så nemt et statement. Jeg kan ikke nævne nogle få konkrete.

Hvad er på din pladespiller lige nu?


– Min pladespiller hedder Soundcloud og der kører alt for meget Night Lovell, $UICIDEBOY$ og SCARLXRD, men det er også fordi du ikke finder mere hype træningsmusik og det er der jeg får hørt mest nonstop musik for tiden. Derudover er jeg super vild med de danske nye FOOL. Mere af den slags.

Hvad er du i gang med lige nu?


New.wav on the way! Har også rigtig mange sessions og fucking fede features med både nogle nye artister og navne folk godt allerede kender.

Hvad er drømmen?


– At sove mindre og leve mere er mit ‘dream scenario’.

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?


50/50 på indspilning og koncert. Hver sit drug, begge er fantastiske. Er ikke lige så ofte i øvelokalet.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?


– Lige nu må folk gerne lytte til “Mistress” da den lige er kommet ud, men genhør også gerne “Realest”. Selvfølgelig min EP når den udkommer d. 26. April! Derudover er min soundcloud oplagt at følge for ekslusive drops.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?


– Jeg har ingen plan B.

Henny Müller Dahl
hennydahl@bandsoftomorrow.com