fbpx

Unknown Mortal Orchestra udgiver ny diskoinflueret single

Foto:PR

Den alternative rockgruppe, Unknown Mortal Orchestra, er tilbage med godter fra det kommende fjerde album Sex & Food.”Everyone Acts Crazy Nowadays” er titlen på den nye single, der nu er ude via Jagjaguwar.

Tilbage i februar kunne vi fremvise musikvideoen til det første singleudspil, “American Guilt”, fra det kommende album Sex & Food, der udkommer den 6. april via Jagjaguwar og Playground Music i Danmark.

Projektet Unknown Mortal Orchestra fik sin spæde opstart som et hobbyforetagende i forsanger, Ruban Nielsons, soveværelse tilbage i 2010 Nu skriver vi anno 2018 og det musikalske katalog er snart oppe på fire studiealbums. Det kommende album, Sex & Food, ligger inde med noget af en international historik. Albummet blev nemlig indledt i Hanoi under en raserende monsoon. Efterfølgende bragte processen bandet forbi Sydkorea, New Zealand, Mexico og slutteligt en smuttur forbi Nielsons eget studie i Portland.

Unknown Mortal Orchestra efterlod os ved den sidste single “American Guilt”, som bød på en groovy indføring i et sonisk univers, hvor den noget skrattende guitarrolle henledte associationerne til en Joshua Homme (Queens of the Stone Age) inspireret tematik.

Referencepunktet blev dog hurtigt blødt op, som følge af Rubens meget karakteristiske vokal. Gruppens nyeste single “Everybody Acts Crazy Nowadays” tager dog et lidt andet udgangspunkt. I denne ombæring er der tale om en mere moderne og dansabel måde at håndtere indierocken på. Den konsekvente shaker, den dirigerende rytmik, som det Fender Rhodes lignende input tilbyder, er i kombination med Nielsons milde vokal og det insisterende diskobeat med til at rammesætte en vibe, der minder om en krydsning mellem Jamiroquai og Tame Impala.

Mens vi venter på albummet kan du høre “Everybody Acts Crazy” her:

Du kan opleve Unknown Mortal Orchestra til august på HAVEN festival.

Mathias Jepsen
mathiasjepsen@bandsoftomorrow.com