fbpx

Funkfyrværkeriet Parcels er tilbage med sommersoundtracket “Tieduprightnow”

Foto: Anna-Lena Krause og Olive Brown

Den australske Berlin-baserede kvintet har skudt sommeren i gang med den funkede hymne “Tieduprightnow”, som er en forsmag på et kommende debutalbum, der angiveligt rammer gaden i løbet af 2018.
Vi stiftede for første gang bekendtskab med Parcels i 2016, da vi så dem optræde på Reeperbahn Festival i Hamburg. Mod årets afslutning endte de på vores liste over favoritopdagelser i 2016, så det er ingen hemmelighed, at vi er ret glade for, at de igen er udgivelsesaktive – især når det er med et nummer som “Tieduprightnow”.
Singlen er en forrygende blanding af lige dele indiepop og funky discoisque vibes med en karakteristisk basrundgang, Nile Rodgers-klingende guitar og svævende vokalharmonier. Om “Tieduprightnow” og den tilhørende musikvideo fortæller de:
We recorded Tieduprightnow in a Berlin studio, we had just lived out 6 months of German winter without even a hint of sun. But during this session it was the start of spring and the first rays began to peak through our window. The video is a homage to our roots. We all liked the idea of playing with the Australian stereotype, how the world views Australia and how we fit into that. We drive through our original hometown Byron Bay, the quintessential Australian surf paradise, and observe what it means to be Australian.
Det er tydligt at se i videoen, at den er en hyldest til deres australske rødder med koalabjørne og kænguruer på stranden side om side med surfere og solskin, er det svært ikke at begynde at lægge sommerferieplaner. Der er dog også et politisk statement i videoen, fortæller instruktøren Beatrice Pegard:
Northern NSW and Byron Bay are coastal areas that are currently being destroyed by profit-motivated policies and lobbies, and where marine life and ecosystems are disappearing at an alarming rate. The Australian lifestyle as we know it, the joys of summer, of surfing and living by the beach would not be much without its marine ecosystem and wildlife.
Nummert følger efter et 2017, der for alvor blev gruppens breakthrough-år med udsolgte shows verden over, millioner af streams og en optræden hos CONAN.
Vi er med andre ord langt fra de eneste, der har fået øjnene op for Parcels’ medrivende indiepop/funk/disco/rock, kært barn har mange navne, og faktisk har selveste Daft Punk tilbud at arbejde med gruppen, der går uhyre meget op i produktion. Det samarbejde vil vi virkelig gerne se!
Lyt til “Tieduprightnow” og drøm dig væk til Australiens bounty strande her:

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com