fbpx

Iceage deler sidste single og tilhørende musikvideo inden albumrelease

Foto: Steve Gullick

Så er fjerde og sidste singleteaser med tilhørende musikvideo for det kommende Iceage-album ude. Beyondless-albummet rammer alle gader og stræder fredag den 4. maj.

Danske Iceage har i løbet af de forgangne måneder i 2018 holdt os alle til ilden ved at udgive singleteasers for deres kommende og længeventede fjerde album, Beyondless, der udkommer fredag den 4. maj. Det drejer sig om singlerne “Catch It”, “Pain killer” (feat. Sky Ferreira) og “Take It All”. Og det er lidt som om, man begynder at fornemme et mønster omkring tallet fire. I dag lander nemlig kvartettens fjerde – og sidste – singleudspil forud for Beyondless, “The Day the Music Dies”, der får følgeskab af en vild musikvideo.

Nummeret “The Day the Music Dies” er endnu et energisk kraftudspil fra de fire bandmedlemmer, Elias Bender Rønnenfelt, Jakob Tvilling Pless, Dan Kjær Nielsen og Johan Wieth. Pumpende trommer, rå guitarmelodier og en bastant bas lægger et solidt fundament for det nye udspil, der ydermere får tilsat endnu et punkende energiboost af Rønnenfelts markante og karakteristiske vokal. Hele udspillet toppes af et par blæsere, der også har sneget sig med, og som ligeså er med til at give “The Day the Music Dies” en helt særlig og attitudefuld karakter.

Den tilhørende video er optaget på forskellige lokaliteter rundt omkring i Detroit. Blandt andet tages vi med i sauna i byens historiske badehus The Schvitz, ligesom vi også kommer med i det legendariske Masonic Temple, der er Verdens største frimurertempel. Musikvideoen er blevet til i et samarbejde mellem bandet selv og instruktøren Graeme Flegenheimer, der beskriver resultatet som “A love letter between friends and a city.”

Iceage er efterhånden et temmelig berejst band, og har stort set lige overstået vellykkede koncerter i både New York, Los Angeles og Tokyo. Men de fire bandmedlemmer har langt fra fået stillet deres rejselyst, for lige rundt om hjørnet venter en omfangsrig Europaturné, der skydes i gang med en udsolgt koncert på Hotel Cecil i København den 2. maj.

Oprindeligt skulle kvartetten kun have spillet fire danske koncerter i forbindelse med turnéen, men da koncerten i Tape i Aarhus også er blevet udsolgt, er der netop blevet annonceret en ekstra koncert. I alt spiller Iceage altså fem danske koncerter i byerne København, Aarhus, Odense og Aalborg – og sidder du så nu og tænker: “det må jeg bare ikke gå glip af!”, kan du se datoerne lige her:

• 2/5: Hotel Cecil, Københavns (udsolgt)
• 20/9: Tape, Aarhus (udsolgt)
• 21/9: Studenterhuset, Aalborg
• 22/9: Tape, Aarhus (ekstra koncert)
• 28/9: Kansas City, Odense

… Og her kan du tjekke dagens nye soniske og visuelle udspil ud:

Det kommende Beyondless-album, der sendes ud via Matador Records, er produceret af de fire Iceage-gutter selv sammen med produceren Nis Bysted, og er indspillet analogt i Kungsten Studios i Göteborg med den svenske producer, Mattias Glavå.

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com