fbpx

Kurt Vile kommer til Danmark

Foto: PR

Så er der bragende godt nyt til alle fans af amerikansk slackerrock. Kurt Vile vender den 16. oktober tilbage til VEGA med sit band The Violators.

Med album som Walking On a Pretty Daze, B’lieve I’m Going Down… og senest Lotta Sea Lice, som han skabte i samarbejde med australske Courtney Barnett i bagagen, er det ikke svært at forstå, hvorfor amerikanske Kurt Vile har skabt sig så stor en fanbase, som han har.

Med finurlig sangskrivning (ja “Pretty Pimpin’”, vi kigger blandt andet på dig), uforudsigelige men dog fængende melodier, en sprød, doven vokal og hypnotiserende guitarspil, har Kurt Vile på sine hele syv album indkapslet det fineste fra sine amerikanske rockrødder til en omgang afslappende og stilsikker slacker- og folkrock.

Kurt Vile var en af grundlæggerne af Philly-gruppen The War on Drugs, men undervejs i karrieren med det succesfulde indierockband, udgav han i 2008 solodebuten Constant Hitmaker. Vile valgte kort tid efter at forlade The War on Drugs til fordel for sit soloprojekt, og det store gennembrud faldt med albummet Smoke Ring for My Halo fra 2011.

Kurt Vile har tidligere gæstet Danmark af flere omgange med koncerter i blandt andet Pumpehuset, VEGA, Voxhall og Amager Bio.

Den kommende koncert finder som sagt sted i Store VEGA den 1. oktober 2018.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com