fbpx

Mavi Phoenix spreder varme med den fredagsaktuelle single “Yellow”

Foto: Kyle Weeks

Hun spillede for fyldte sale i Forum Black Box og SCC som support for danske Scarlett Pleasure. I dag er den unikke østrigske musiker, Mavi Phoenix, tilbage med et solidt singleudspil.

Mumble-rappens uundgåelige take på hiphop-universet synes at rotere i en strøm af endeløse og indistinkte forskelle i arrangement og lyd. Der findes dog undtagelser. Undtagelser, der formår at sætte et så kraftigt aftryk, at det ikke virker helt utænkeligt, at mumble-rappen er vidne til et innovativt indgreb.

Fredag den 23. marts cementerede et sådant indgreb. Den unge østrigske kunstner, Mavi Phoenix, er måske fortsat et nyt navn for de fleste, men med et progressivt greb om genrer, der inkluderer pop, hiphop og R&B formår dette østrigske multitalent at sætte en ny dagsorden for den moderne hiphop. Marlene Nader, der står bag projektet, høstede stor anerkendelse ved udsendelsen af hendes EP, Young Prophet, der udkom den 23. marts i Danmark. “Aventura” fra EP’en lå på top 5 på Spotify’s Viral Chart i flere dage, og hev samtidig en placering hjem til resten af EP’en på Apple Musics A-List: Hiphop.

I dag har den unge ordsmed, producer og multiinstrumentalist udsendt den dugfriske single “Yellow”, der er en mellow, sommerlig produktion. Det vokalmæssige fokus synes at pege endnu mere i retningen af en mumble tilgang kombineret med de gennemgående high-pitchede oktaveringer, som også var at finde på blandt andet “Janet Jackson“. De momentane perkussive fill-ins står som en kontinuerlig forbipasserende kernevare, der er særligt kendetegnende for “Yellow”. De brede synthflader repræsenterer
det lækre kontrære spil til den tunge grundtonesøgende bas. Om
“Yellow” siger Mavi Phoenix:

– Jeg ledte efter lys, for at bryde ud af den mørke atmosfære og tilstand, jeg befandt mig i. ’Yellow’ er en mellow produktion, som for mig handler om, at sprede varme og positiv energi og komme ovenpå, når man er nede.

De varme tanker og den positive energi er transformeret til farven “Yellow”. Bliv varmet igennem af Mavi Phoenix’ nye single lige her:

Tilbage i slutningen af marts fangede vi Mavi Phoenix til et interview om alt mellem genrerde definitioner og brugen af autotune.

Du kan læse hele interviewet her.

Tags:
Mathias Jepsen
mathiasjepsen@bandsoftomorrow.com