fbpx

Off Bloom og Baest blandt dagens Smukfest- annonceringer

Foto: Baest // Jens Karlsson

Så er der atter nyt fra Smukfest, der i dag offentliggør en ny portion navne, som rummer alt lige fra internationale navne som Tom Jones til danske navne som Off Bloom, Baest, Bogfinkevej og Northern Assembly.

Skanderborg Festival, festivalen mellem bøgetræerne, Smukfest – Ja, kært barn har mange navne, som man siger. Uanset hvordan man vælger at omtale den danske festival, så smider de i hvert fald i dag en guldgruppe af nye navne på årets musikplakat.

Blandt dagens annonceringer finder vi nemlig sværvægterlegenden Sir Tom Jones, der med sin karakteristiske soul, rock og blues nok skal fyre op for en ordentlig fest, når han går på scenen lørdag aften og skruer op for klassikere som “It’s Not Unusual”, “Sexbomb” og “She’s a Lady”.

I dagens gavepose støder vi også på en hel række stærke danske navne. Heriblandt den London/København-baserede elektropoptrio Off Bloom, der består af producermusikerne Mads og Alex og sangerinden Mette. Off Bloom debuterede i 2016 med EP’en Love To Hate, hvorfra titelnummer tiltrak masser af opmærksomhed omkring trioen fra blandt andet BBC1 og Beats 1 i UK – og herhjemme på P3, der inviterede Off Bloom med som musikalsk overraskelse ved det års P3 Guld. Den populære trio er klar til at fyre op for festen lørdag med hits som “Falcon Eye” og “Shut Up and Let Me Walk”.

Derudover kan vi også se frem til at opleve fremadstormende BAEST, som fornyligt kunne meddele, at de er blevet signet af legendariske Century Media, hvorfra de til sommer vil udgive deres første fuldlængdealbum. BAEST vil være klar til at indtage scenen lørdag med deres hårdtslående, kompromisløse og prominente dødsmetal i form af numre som “Crosswhore”, “Wormlord” og “Marks of the Undead”.

Bogfinkevej, som i august måned sidste år figurerede som vores Ugens Upcoming, er også at finde blandt dagens annonceringer. Med deres unikke, legesyge og dansksprogede soulinfiltrerede hip-hop, er trioen klar til at forføre dig på en forhåbentlig sommervarm og solrig augustlørdag med numre som “Smilets By”, “Iben Hjejle” og den nyeste “Ikaros”.

Det folk-poppende Aarhusbaserede musikkollektiv, Northern Assembly, indtager også en plads blandt dagens offentliggørelser. Den dansk/britiske kvartet byder på et fint lydunivers bygget op af kontrabas, mandolin, klaver og guitar, og så bidrager de alle med deres smukke stemmer, der ind i mellem kulminerer i skønne vokalharmonier. Du kan nyde Northern Assembly og numre som “One Day (I Will Return)”, “Gloria” og “We Were Dancing”, når de giver koncert om fredagen.

Her kan du se alle de nye navne fordelt på dage:

Onsdag:
AQUA
De Danske Hyrder
Torsdag:
Halberg & Friends
Ecca Vandal
Casper Milton
Hjalmer
Humørekspressen

Fredag:
Bikstok
Peter Sommer
Ude af Kontrol
Turboweekend
Den Danske Mafia
Uffe Lorenzen
Northern Assembly
Nicklas Sahl

Lørdag:
Tom Jones
BAEST
Defecto
Off Bloom
Eliel Lazo & Cuban Funk Machine
NODE
Bogfinkevej
Johnny Deluxe

Søndag:
Almost AC/DC

Smukfest løber af stablen fra den 8. til 12. august.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com