fbpx

Pumpehuset og The Great Escape Festival går sammen om åbningsfest for Byhaven: Maj- programmet ude

Foto: Asbjørn Rosenlund

Du kan se hele programmet for maj måned nederst i artiklen.

Solen har skinnet over det ganske land de seneste dage, som om den vidste, at det er ved at være tid til en ny sæson med Københavns vel sagtens hyggeligste baggård aka Pumpehusets Byhave.

Fredag den 4. maj bliver Byhaven indviet, og traditionen tro sker det med en åbningsfest. Denne gang har Byhaven slået sig sammen med en af vores favoritfestivaler – britiske The Great Escape – som fungerer som en stor, Brighton-baseret pendant til SPOT Festival.

Samarbejdet betyder, at det på åbningsdagen vil være artister kurateret af The Great Escape, du kan høre, og valget er faldet på den amerikanske soulartist Durand Jones & The Indications og danske Simone Tang, der allerede også er offentliggjort som en af de danske acts, der i år spiller The Great Escape (indtil videre sammen med Nelson Can og K-Phax).

Maj-programmet og endnu en omgang med Bands of Tomorrows Uimodståelige

Udover at sløret er løftet for åbningsfesten, kan du også fra i dag af gå på opdagelse i hele programmet for maj måned, og for tredje år i træk er vi glade for at være en del af det. Under titlen Bands of Tomorrows Uimodståelige vil vi henover sommeren præsentere dig for nyt, lovende talent, vi i løbet af året er blevet særligt glade for, og siden 2016 har navne som The Bowdashes, Motorique, Rainbrother og Annelise stået på scenen som nogle af Bands of Tomorrows Uimodståelige.

Dette års optrædende vil løbende blive afsløret via vores hjemmeside og sociale medier, så hvem du den 24. maj skal nyde på scenen, må du fortsat kun gisne om. Én ting er sikkert, og det er, at vi til vores i alt fire koncertaftener sommeren over vil gøre vores absolut bedste for at præsentere dig for det musik, du endnu ikke vidste, du manglede i dit liv – og så selvfølgelig være sammen om at hylde sommeren og god musik.

Udover Bands of Tomorrows Uimodståelige og andre collaborations med blandt andet pladeselskaberne Indisciplinarian og Celebration Records, byder maj-programmet på en række interessante kunstnere fra det danske vækstlag. Det drejer sig blandt andet om vores tidligere Ugens Upcoming; det alternative rockband DIET fra Odense, hvis debut-EP The Sky Is Diseased udkom i februar i år.

Herudover kan du se frem til koncerter med blandt andet den elektroniske duo AyOwA, som sidste år spillede på Roksilde, netop singleaktuelle We Are the Way for the Cosmos to Know Itself, Collider, St. Augustin og albumaktuelle Black Light White Light, hvis forførende musik, de selv har beskrevet som “bohemian neo-psykadelisk rock med en snært af sanselig skandinavisk pop“.

Temaaftener, karaoke og nye smagsoplevelser

Som noget nyt, introducerer Byhaven i år temaaftener, hvor en musikalsk genre vil være i fokus, og som det fremgår af programmet nedenfor, kastes der i maj måned kærlighed efter “kraut” med IRENE bag roret. Derudover er der kommet karaoke på plakaten, der ligesom de tilbagevendende Byhavebingo-aftener vil bryde lidt med koncertformatet (Første omgang karaoke finder sted samme dag som Bands of Tomorrows Uimodståelige, så der indsneg sig pludselig en ekstra god grund til at komme.)

Som det også har været tilfældet tidligere, behøver du ikke tage på ud flugt for at få lidt mad og drikke indenbords, og i år vil det være det nye sydamerikanske køkken El Jefe (med den mexikanske kok Jorge Ramirez), der sørger for, at du får lidt godt i maven – om det er mad fra Mexicos Sonora-ørken, eller det sydligste Argentina. Med street food som det overordnede tema, byder El Jefe på en varierende menu, der blandt andet indebærer argentinsk steak-sandwich, tacos og én gang om måneden fællesspisning om grillen.

Endnu engang udvider Byhaven også udvalget i baren, og i denne sæson vil der være flere ølhaner at vælge mellem, hvis du skal prøve noget andet end den populære øko-pilsner, der selvfølgelig også stadig er på kortet sammen med cocktails fra Brus og sidste års vin- og boblerudvalg. Vi ses i Byhaven!

Programmet for maj:

04/05 Byhavens Åbningsfest: Durand Jones & The Indications + Simone Tang
05/05 Fri Vin 2018 – Naturvinsfestival
09/05 Honeyland Palace presents: Collider + Himmelrum + Tettix Hexer
10/05 Byhaven ♥ kraut: IRENE
11/05 St. Augustin + STÅL
12/05 Augustine
16/05 Ravi Kumar + DoktorDoktor
18/05 Black Light White Light + Catch The Breeze
19/05 Indisciplinarian Fest 2018: Smertegrænsens Toldere + UxDxS + Big Mess
23/05 Celebration Records Label Night
24/05 Bands of Tomorrow: Uimodståelige + Byhavens Karaoke-aften med Erik
25/05 Ibyen-prisen 2018
26/05 DIET + Solhverv
30/05 We Are The Way For The Cosmos To Know Itself + AyOwA
31/05 Fringe Jazz Fest Warm-up Party

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com