fbpx

Roskilde fuldender årets line-up med bl.a. Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack og Dua Lipa

Foto: Flemming Bo Jensen

Roskilde Festival løber af stablen fra den 30. juni til den 7. juli og byder blandt andet på navne som Eminem, Gorillaz, Nick Cave & the Bad Seeds, Dua Lipa, Massive Attack og Anderson .Paak.

Så er ventetiden endelig ovre, og du kan for alvor begynde at glæde dig til alle de musikalske oplevelser, du har foran dig, hvis du til sommer befinder dig på Roskilde Festival.

I går blev det offentliggjort, at SAVEUS skal løfte opgaven at åbne Orange Scene, og nu er den største af nyhederne landet; offentliggørelsen af de sidste 60 navne, vi indtil nu kun har kunne gisne (og drømme) om.

Det var i slutningen af oktober sidste år, at det første navn blev afsløret, da nyheden om Bruno Mars’ visit kom ud. Siden da er headlinere som Cardi B, Gorillaz, David Byrne og Eminem blevet tilføjet, og det er side om side med navne som Fleet Foxes, Fever Ray, Sampha, St. Vincent, Vince Staples, 6LACK, KAKKMADDAFAKKA og et meget lovende vækstlagsprogram.

Fra i dag af kan du nu også se frem til at opleve helt store sværvægtere som Nick Cave & The Bad Seeds, den fremadstormende, britiske popstjerne Dua Lipa og Massive Attack, HipHop fra kunstnere som Anderson .Paak, Brooklyn-rapperen Joey Bada$$, Mike Skinner fra The Streets og Danny Brown, danske When Saints Go Machine, samt De Underjordiske x Fribytterdrømme, og nå ja: Interpol, Charlotte Gainsbourg, Kali Uchis, Tune-Yards og mange, mange flere.

De mange musikalske oplevelser vil finde sted sideløbende med et stort kunstprogram og en række sociale initiativer. Det sker blandt andet, når festivalen og Folkekirkens Nødhjælp inviterer til VM i Ulighed, når de skotske kunstnere Zoe Walker og Neil Bromwich tager dig og dine festivalvenner med til et optog med en 25 meter lang antikapitalistisk slange, og når du får muligheden for at opleve klimaaktivisten Tuina Nikienta Olivier fra Burkina Faso og den tidligere whistleblower Chelsea Manning i samtale.

Programchef for Roskilde Festival, Anders Wahrén siger:

Det her er kulminationen på et års intenst arbejde. Og det er en fantastisk følelse at præsentere en plakat, der sætter så ikoniske og aktuelle musiknavne som Nick Cave, Massive Attack og Dua Lipa sammen med markante indslag fra Chelsea Manning og en unfair fodboldbane fra Folkekirkens Nødhjælp. Det er lige den form for diversitet, aktivisme og nysgerrighed, som vi drømmer om at opnå, når vi sammensætter programmet.

Vi vil løbende op til festivalen guide dig igennem de mange kunstneriske og samfundsrelevante indslag, Wahrén her kommenterer på, men indtil da kan du gå på opdagelse i dagens 60 nye musikalske tilføjelser lige her:

NICK CAVE & THE BAD SEEDS
MASSIVE ATTACK
DUA LIPA
ANDERSON .PAAK & THE FREE NATIONALS
BEN FROST
CHARLOTTE GAINSBOURG
INTERPOL
JOEY BADA$$
MIKE SKINNER & MURKAGE PRESENT TONGA
PABLO MOSES
STONE SOUR
WHEN SAINTS GO MACHINE
ANDA UNION
BCUC
BELLY
BITORI
DANNY BROWN
DARK TRANQUILITY
DE UNDERJORDISKE X FRIBYTTERDRØMME
DEBO BAND
DJ RASHIDA
DONA ONETE
THE DWARFS OF EAST AGOUZA
EQUIKNOXX FEAT. SHANIQUE MARIE
GAMELAN SALUKAT
HOUSE GOSPEL CHOIR
THE HUNNA
I’M WITH HER
JAMES HOLDEN AND THE ANIMAL SPIRITS
JOHN MAUS
JUJU & JORDASH
KALI UCHIS
KEDR LIVANSKIY
LARGE UNIT BRAZIL EDITION
LLNN
MADALITSO BAND
MARIBOU STATE
MINYANTA
NEW GEN
NIHILOXICA
NINES
OPERAP
OTIM ALPHA
PAAL NILSSEN-LOVE BRAZIL FUNK IMPRO
PAAL NILSSEN-LOVE JAPAN FREE JAZZ
AND NOISE
PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS
RASCASUELOS
RICHARD DAWSON BAND
SACRED PAWS
SANDUNES
ŠIROM
SKELETONWITCH
SLYDIGS
SUPER PARQUET
TOUCHÉ AMORÉ
TUNE-YARDS
THE WEATHER STATION
YOUNG FATHERS
Ø [PHASE]

Roskilde har dog stadig lidt overraskelser i ærmet og forventer at offentliggøre endnu en håndfuld musiknavne, foruden i løbet af foråret at løfte sløret for det endelige kunstprogram.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com