fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 16

Foto: Father John Misty på Roskilde Festival 2017//Simon Zahrtmann

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere.

Ugen har kastet masser og atter masser af ny musik af sig, og vi har forelsket os i en række af det. Med tilføjelsen af hele 22 nye numre, er vores UIMODSTÅELIGE playlist på Spotify i dén grad opdateret.
Her er tre af vores højdepunkter og nedenunder de 19 resterende tilføjelser. God lytter!

Father John Misty – “Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All”

Ja, Father John Misty er igen på banen, og ja, vi er vilde med det. “Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All” er en forsmag på det nye album, Gods Favorite Customer, fra den provokerende crooner. Nummeret er mere tilgængeligt end mange af sangene fra det seneste album, Pure Comedy, og “Disappointing Diamonds” er et forrygende forsøg på en kærlighedssang. FJM har absolut ikke glemt, hvordan man skriver medrivende melodier, og hans vokal smører øregangen som altid. Når sax-stykket kommer ind mod slut, smelter hjertet også en lille smule.
God’s Favorite Customer udkommer den 6. juni via Sub Pop/Bella Unio. Læs mere om det her

MorMor – “Whatever Comes to Mind”

Han har kun udgivet to numre indtil videre, begge to i år, og de peger i retning af, at Toronto-artisten MorMor er et navn at holde øje med i 2018 (og hey, det burde da ikke være så svært for os her i Danmark med dét navn). “Whatever Comes to Mind” er på overfalden lyden af en drøm, du aldrig ønsker at vågne fra, eller følelsen af at ligge i sengen, mens de første solstråler bryder gennem vinduet. Det er med andre ord bare sindssygt behageligt, og det skyldes den gennemgående, svævende synth, de drømmende akkordrundgange, den blide instrumentering og selvfølgelig MorMor’s silkebløde vokal. Men der er også et eller andet, der ulmer på nummeret, måske især i det lyriske, og det tilføjer nummeret kant. Hvis solen stadig skinner i morgen, så lov os, at MorMor bliver det første track, du sætter på. Okay? Okay.

Læs også  Den koncert-aktulle rap-darling Mavi Phoenix lukker dig helt tæt ind på videoen til “Ibiza”

Matt Maltese – “Nightclub Love”

Okay, titlen på det hér nummer kunne godt lede én til at tro, at det er en Ibiza-ish club-banger, men det kunne faktisk ikke være længere fra realiteten. “Nightclub Love” fra den britiske kunstner Matt Maltese er nok playlistens mest afslappende og down-to-earth-track, og det giver et tiltrængt break fra weekendens strabadser. Maltese har simpelthen bare en dejlig vokal, og den får lov at skinne igennem på nummeret, der er en forsmag på debutalbumet Bad Contestant, der lander den 1. juni og er produceret i samarbejde med Jonathan Rado (Foxygen). Akkompagneret af beroligende korharmonier, et fortryllende klaverspil, og med et skønt, iørefaldende omkvæd har Maltese snoet os om sin lillfinger. We’re all yours Matt!

Læs også  Færøske Marius Ziska annoncerer danske koncerter og teaser med ny melankolsk live-video

Ellers tilføjet:

Lykke Li – “deep end” (læs mere om nummeret her)
Billie Eilish & Khalid – “lovely” (læs mere om nummeret her)
Leon Bridges – “Beyond” (læs mere om nummeret her)
J. Cole – “KOD”
Coutrney Barnett – “City Looks Pretty”
Kippenberger – “Mit liv er en fest” (læs mere om nummeret her)
Blossoms – “There’s a Reason Why (I Never Returned Your Calls)”
M.I.L.K. & Benjamin Biolay – “Make My Way to Paris” (læs mere om nummeret her)
RoseGold – “Vulnerable”
Janelle Monáe – “I Like That” (læs mere om nummeret her)
Let’s Eat Grandma – “It’s Not Just Me”
Iceage – “The Day the Music Dies” (læs mere om nummeret her)
First Hate – “Fallen”
Molina – “Hey Kids” (læs mere om nummeret her)
Pete Yorn & Scarlett Johansson – “Bad Dreams”
The Greeting Committee – “17”
Anemone – “Bout De Toi”
Slaters & Saro- “One”
Off Bloom – “Love Actually”

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com