fbpx

Ugens Upcoming: Dizzy

Foto: Leeor Wild

Dizzy byder på inderlig og ærlig lyrik i et skønt mix af akustiske og elektroniske melodier. I dag har vi glæden af at præsentere den canadiske kvartet som denne Ugens Upcoming, og lige herunder kan du lære bandet bedre at kende.
Ud fra den canadiske provins, Ontario, strømmer lyden af råpolerede guitarer, raffinerede beats, iørefaldende og nærværende melodier og en fløjlsblød vokal. Det er lyden af de tre brødre, Alex, Mack og Charlie, og deres veninde Katie, der tilsammen udgør bandet Dizzy. Efterhånden er omverdenen ved at få øjnene op for de unge talenter, og til maj flyver de fire venner over Atlanten, for at give deres første koncerter på det europæiske kontinent, blandt andet i forbindelse med den Brighton-baserede musikbranchefestival, The Great Escape.
Vi har stillet den spirrende kvartet en række spørgsmål, som du herunder kan læse svarene på.

Hvem er Dizzy?

Dizzy består af tre brødre, Alex (guitar), Mack (bas), Charlie (trommer), og ven heraf, Katie (vokal). Vi er fra Ontario, Canada.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vi er et ret ligeligt mix af akustiske og elektroniske lyde. Tilgængelige melodier med ærlige tekster drysset på toppen.

Hvordan begyndte I at skrive musik?

Charlie og jeg (Katie) besluttede at tage et år fri efter gymnasiet for at skrive vores egen musik. Vi begyndte at spille på lokale “open mics”, fordi vi ikke var gamle nok til at spille på barer. Omkring et år herefter, spurgte vi Mackenzie og Alex, om de ville joine os.

Kan I fortælle os lidt om, hvordan jeres skriveprocess er?

Som regel kommer Charlie med begyndelsen af en sang til mig. Et par få akkorder til et vers eller et omkvæd. Hvis jeg føler mig inspireret af det, skriver jeg en melodi og tekster til. Nogen gange trækker jeg på en beholdning af idéer, jeg tidligere har skrevet, og andre gange skaber hans idéer nye ord i mit hoved. Så tager vi den derfra.

Hvilke artister har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Alvvays, Incubus, Coldplay, Miles Davis, Frank Ocean, London Grammar. En forskellig blanding.
Jeg er også inspireret af en masse fiktion og fotografier/visuel kunst. Bøger eller billeder, der fortæller en historie og sætter en scene, er de tråde, jeg væver mine sange med. Til gengæld ender jeg op med en masse fortællings-sange.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Det her er lidt pinligt, men det er Grease-soundtracket. Jeg så live-performancen på et teater i Toronto, og det var virkelig sjovt.

Hvad laver I lige nu på musik/karriere-fronten?

Vi er i gang med at blive klar til vores første tur til UK og Frankrig, hvor vi skal spille et par koncerter. Vi skal spille til en festival i Brighton, der hedder The Great Escape. Vi er SÅ spændte. Vores tedrikkende rumper kan ikke vente.

Hvad er drømmen?

Lige nu er drømmen at sige vores dagjobs op, og komme af med nogle studielån.

Indspilning, øvelokalet, live – hvad foretrækker I?

For et par måneder siden ville jeg nok have sagt indspilning. Jeg er ofte usikker på mig selv, så det at være på scenen og stå over for så megen bedømmelse, især fordi vi som regel er åbningsbandet, er skræmmende. Det er meget nemmere at gemme sig i studiet i dit joggintøj og skære en sang med en kop te og dine bedste venner. Vi er dog ved at vende os til at optræde. Jeg begynder at lære hvordan man siger “fuck det”. Jeg kan li’ den musik vi skriver, og det finder jeg styrke i.

Hvis I kunne vælge én af jeres sange, folk skal lytte til lige nu, hvilken ville det være?

Den næste sang vi gør klar til at udgive er en af mine favoritter. Det er den, jeg har gravet dybest efter lyrisk, og den, jeg er mest stolt af. Jeg tror, jeg vil vælge den.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com